Onikişubat Belediyesi Kahramanmaraş’ı dünya kenti yapma yolunda hazırlandığı EXPO 2023 projesi için DOĞAKA ile EXPO 2023 Reskreasyon alanında bulunan Arasta Çarşı çok amaçlı salon için hibe destek programı protokolü imzaları için Belediye Hizmet Binasında bir araya gelindi.

Program Onikişubat Belediyesi ev sahipliğinde, DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız’ın katılımıyla başladı. Onikişubat Belediyesi projelerinde hibe destek programlarından yararlanarak bütçelerine katkı sağlıyor. Kahramanmaraş’ın yemenisinden sim sırmasına kadar coğrafi işaretli ürünlerini tanıtacak, şehrin adeta dünyaya açılan penceresi olacak Arasta Çarşı’sında, çok amaçlı salon yapımı için hibe destek programı kapsamında protokol imzaları atıldı.

“EXPO 2023 DOĞAKA İLE GELİŞECEK”

İmza protokolünde konuşan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, “Doğaka’dan ilk defa bir projemiz için destek aldık. Bu projemizde Expo kapsamında olan Arasta çarşımızla ilgili dolayısıyla Expo’ya katkısı bakımından bizim açımızdan değerli bir destek. Bu destek bugüne kadar devletimizin aldığımız ilk destek. Bugüne kadar hep kendi öz kaynaklarımızı kullandık. Projemize verdikleri destekten dolayı Doğaka’ya teşekkür ediyorum. Bu değerli katkılar Onikişubat Belediyemizin yapacağı diğer projelere de katkı sağlayacağını ümit ediyorum” dedi.

“ARASTA ÇARŞISININ YAPILMASINDA KATKIDA BULUNACAĞIZ”

DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız ise: “Doğaka olarak 2021 yılı turizm altyapısının geliştirilmesi mali destek programı kapsamında Onikişubat Belediyemizin başvurusu olan Expo alanında bulunan Arasta Çarşısının yapımına destek veriyoruz. Bu bağlamda büyük bir vizyon çizen Onikişubat Belediyemize teşekkürü bir borç biliyoruz. Bu bizim Onikişubat Belediyemizle ilk projemiz. Bununla beraber ilerleyen dönemlerde diğer desteklerden belediyemizin yararlanmasını arzu ediyoruz” dedi. Karşılıklı iyi dilek ve temennilerin ardından program sonlandı. (HABER: İLKER YİYEN)

Editör: Haber Merkezi