Başı rahmet, ortası bereket, sonu ise günahlardan arınmaya vesile olan, içinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni barındıran mübarek Ramazan ayının bir haftası geride kaldı. Ramazan ayında yine pandemi tedbirlerinin uygulanması nedeniyle kalabalık ortamlar olmasa da Kahramanmaraş’ta Ramazan ayının güzellikleri yaşanıyor. Ancak diğer yandan şehrin dilenci gerçeği Ramazan ayında kendini daha belirgin bir şekilde hissettiriyor. Birbirinden farklı taktiklerle insanların yanına yaklaşan, eylemleri ve söylemleri sonucunda kısa bir zaman içerisinde kendilerine yardım etmeye mecburmuşsunuz hissi oluşturabilecek kadar büyük ve büyüleyici bir ikna kabiliyetine de sahip olan dilenciler, insanların duygularını sömürebilmek için birbirinden ilginç yöntemlere başvurabiliyor.

 NE PANDEMİ DİNLİYORLAR NE DE YASAK!

Namaz vakitlerinde şehir genelindeki büyük camilerde, gün içerisindeki muhtelif zaman dilimlerinde ise şehrin işlek cadde ve sokaklarında kol gezen dilencilerin sayısı, Ramazan ayında iyiden iyiye artmış durumda. Her an her yerde karşınıza çıkabilecek olan dilenciler, koronavirüs nedeniyle uygulanan pandemi kurallarını hiçe sayıyor, uygulanan yasakları ise görmezden geliyorlar.

NEREDE DURACAKLARINI İYİ BİLİYORLAR!

Özellikle Ramazan ayı geldiğinde dilencilerin sayılarının arttığına dikkat çeken vatandaşlar, “Bir şehir efsanesi midir, gerçekliği var mıdır bilinmez ama Ramazan ayında Kahramanmaraş’a farklı şehirlerden dilencilerin geldikleri söyleniyor. Dilenciler ise ne zaman, ne şekilde, nerede duracaklarını iyi biliyorlar. Özellikle Camilerin önünde dilencilerin olduğunu görürsünüz. Kimisi kucağına küçük bebeğini alıp geliyor, kimisi sakat olan uzuvlarını göstererek duygu sömürüsü yapıyor. İnsanımız da merhamet sahibi olduğu için dilencilerin duygularını sömürmesine izin veriyor” diyor.

Editör: Haber Merkezi