''Vatandaşların serzenişleri sürüyor''

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Keskin Gaziantep Havalimanında bulunan ILS GP cihazının CAT II seviyesine yükseltilerek aktif olarak kullanılmaya başlandığını açıkladı. Kahramanmaraş'ta yaklaşık bir yıldır çeşitli nedenlerden dolayı uçuşların iptal edilmesi veya uçakların komşu illere inmesi sorunu çözülmemesiyle ilgili vatandaşların serzenişleri ise halen sürüyor.   

''BİZİM SORUNUMUZ NEDEN ÇÖZÜLMEDİ''

Sosyal medyadan bu habere tepkiler çığ gibi büyürken vatandaşlar, ''Kahramanmaraş halkının serzenişine kulak vermeyen ve bu sorunun çözümü için hiç bir adım atmayan devlet hava meydanları genel müdürlüğü biz Türkiye'nin ili değil miyiz? Yıllardır bu havalimanının bu sıkıntısı neden çözüme kavuşturulmuyor? Neden çalışma yapılmıyor? Gaziantep’e gösterilen ilgi neden Kahramanmaraş’a gösterilmiyor. Biz bir açıklama bekliyoruz'' diye yorum yaptı.

''DHMİ GAZİANTEP İÇİN ÇALIŞIYOR''

Kahramanmaraş'ta uzun bir süredir tepkilere neden olan havalimanıyla ilgili bir açıklama yapan DHMİ Genel Müdürü Hüseyin Keskin, Gaziantep ile ilgili yaptığı paylaşımda, ''Pist kategorisinin yükselmesi 550 metre görüş mesafesinde 334 ft olan iniş karar yüksekliği, 300 metre görüş mesafesinde 100 ft’e düşürülmüştür. Bu sayede düşük görüş şartlarında yaşanan uçuş iptalleri en aza indirilecektir. #DHMİ Çalışıyor, #Türkiye Uçuyor!'' ifadelerine yer verdi.

HABER: ÖMER FARUK SALMAN

Editör: Haber Merkezi