Dulkadiroğlu Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan toplantı, gündem maddelerinin görüşülmesiyle devam etti.

Toplantıda gündem dışı bir konuşma yapan Belediye Başkanı Necati Okay, deprem konusuna dikkat çekerek konunun gündemden düşmemesi gerektiğini vurguladı. Meclis üyelerinin de konu ile ilgili önerge sunduğu toplantıda Belediye Başkanı Necati Okay şunları dile getirdi: “Elazığ ve Malatya’da meydana gelen deprem şehrimizin deprem gerçeğini bir kez daha gündeme getirdi. Ben öncelikle Elazığ ve Malatya’da yaşanan depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Burada devletimiz önemli bir sınav verdi ve başarılı bir şekilde bu sınavı yürütmektedir. Bu noktada şehrimizin deprem gerçeği de bir kez daha gündeme gelmiştir. Bu saatten sonra deprem konusunu gündemimizden düşürmememiz gerekmektedir. Bu konu ile ilgili AFAD koordinasyonunda gerekli çalışmalar yapılmaktadır.

Bizler de üzerimize düşeni yapacağız ve vatandaşlarımızın olası bir depremde ne yapması gerektiği ile ilgili bilgilendirmeler yapacağız. Bu noktada bizlere biçilecek olan rolü üstlenmek için bekliyoruz. Biz üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız.

Yeni binalarımız depreme uygun olarak yapılmakta, ancak eski yerleşim yerlerimiz ile ilgili çalışma yapılması gerekiyor. Bu noktada da devletimiz gerekeni yapacaktır. Ben değerli meclis üyelerimizin bu konuya gösterdiği hassasiyetten duyduğum memnuniyeti dile getirmek istiyorum. Bu konuyu gündemimizden düşürmeyeceğiz.”

Editör: Haber Merkezi