Onikişubat Belediyesi sadece vatandaşları için değil dünyayı birlikte paylaştığımız can dostları için de projeler üretiyor. Geçtiğimiz günlerde sokak hayvanları için yaptırılan kulübeler ilçenin birçok noktasına bırakılmıştı. Kedi evi, kuş evi ve köpek kulübeleriyle Onikişubat ilçesi sokak hayvanları için güvenli bir barınak haline geldi. Onikişubat ilçesinin silüeti sevimli ve renkli kulübeler ile daha da güzelleşirken, hayvan dostları yapılan bu projeden memnuniyetlerini dile getirdi.

“DÜNYAMIZI ONLARLA PAYLAŞTIĞIMIZIN FARKINDA VE BİLİNCİNDEYİZ”

“Bizim için tüm canlılar çok değerlidir. Sokak hayvanları da özel bir öneme sahiptir. Bu nedenle can dostları için de projeler üretiyoruz. Sokağa uzanan sevgi elimizle 365 gün 24 saat can dostlarımızın yanındayız. Her zaman dediğimiz gibi dünyamızı onlarla paylaştığımızın farkında ve bilincinde olarak bu faaliyetlerimizi gerçekleştiriyoruz. Soğuyan hava şartları nedeniyle can dostlarımız barınak noktasında sıkıntı çekeceklerdi. Hem bir farkındalık oluşturmak hem de barınak sorununu çözmek adına kulübelerimizi yaptırdık. İlçede park ve bahçelere yerleştirildi. Vatandaşlarımızdan dileğimiz sokaklarındaki can dostlara sahip çıksınlar. Onların da bir can taşıdığını unutmadan karınlarını doyuralım sularını verelim. Sokağa çıkma kısıtlaması olan günlerde Kaymakamlığımız ile sokak hayvanlarına mama bırakıyoruz. Bunlar bizim unutmamamız gereken insani vazifelerimiz” şeklinde konuştu.

“DOSTLARIMIZIN FARKINA VARALIM, ONLARA SAHİP ÇIKALIM”

Doğayı birlikte paylaştığımız hayvanların, yaşaması için onlara sahip çıkılması gerektiğini savunan Haytap’a bağlı Kahramanmaraş Tabii Hayata ve Hayvanlara Işık Derneği (Martı) Yönetim Kurulu Başkanı Feyza Akben, Eğer hayvanları seviyor ve korumak istiyorsak, onların yasama hakkına saygı göstermeli, çevremizdeki herkese bunu anlatmaya çalışmalıyız. Hayvanları sevmeyenler ya da onlardan korkanlar olabilir. Ama bizim için önemli olan onları herkesin bizler gibi sevmesi değil, zarar vermemeleridir. Bu yüzden de çevremizdekilere zorla onları sevdirmeye çalışmaktan çok, onlara zarar verilmemesi için çalışmalıyız. Bu noktada Barınak, sokak hayvanlarının en büyük sıkıntısı. Sağ olsun Başkanımız Hanefi Mahçiçek çok duyarlı davranıyor bu konuda ve ilçede kedi, köpek ve kuşlar için evler yaparak ilçeye yerleştiriyor. Halkımızın da bu evlere sahip çıkmasını, korumasını istiyoruz. Herkes sitesinde sokağında bulunan uygun noktalara mama ve su bırakabilir. Bu dünyada yalnız değiliz” diyerek sözlerini tamamladı. (HABER-FOTO: İLKER YİYEN)

Editör: Haber Merkezi