Sezon öncesi özel bir lokantada bir araya Kulüp Başkanı Dursun Özçelik, Teknik Patron Ömer İnce başkanlığında gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Spor Taraftarları Derneği Master Futbol Kulübü Pandemi süreci ve Normalleşmeye yönelik sahaların acıması ile saha çalışmalarına yönelik faaliyetleri masaya yatırdılar.

Çalışmalarını haftanın 2 günü sürdürmeyi planlayan Master takımı önümüzdeki aylarda yapılacak olan müsabakaların hazırlıklarını yaparken müsabaka zamanını iple çekiyorlar. Birbirinden mütevazi isimlerin yer aldığı sporcu portveyinin çalışma azmi ise göz doldurmaya başladı. 

“KAHRAMANMARAŞ FUTBOLUNA RENK KATACAK”

Her Yaş İçin Spor” sloganı ile dil, din ve kültürel birlikteliği bir araya getirmek, bölgeler arasında dostluk köprüsünün oluşmasını sağlamak, insani değerleri ön plana çıkarmak, ülkenin milli birliğini ve Veteran/Master sporunun gelişimine katkı sunma amacıyla oluşturmaya çalıştığı Kahramanmaraş Büyükşehir Spor Taraftarları Derneği Master Futbol Kulübü mastar ve veteran sporun gelişimi ile milli birlik ve beraberlik oluşumunda Türk futboluna ve Kahramanmaraş Futboluna renk katacak. Daha önceki yıllarda Kahramanmaraşsppor’u düzenli olarak çevre illerde turnuva şeklinde katıldığı Veteranlar takımı özerlik kazanırken 40 yaş üstü futbolcuları tek bir çatı altında toplayarak birlikteliğği oluşturuyor. Alanında uzman ve profesyonel bir ekip, 40 yaş ve üzeri futbolcuların forma giyeceği Türkiye Veteranlar Futbol Ligi heyecanı yeniden başlıyor. Türkiye’nin 7 bölgesinde oynanacak lig maçları önümüzdeki aylarda başlayacak.

TÜRKİYE KARMASI DA OLACAK

Türkiye Veteranlar Futbol Ligi’nde mücadele edecek takımlarda forma giyen oyuncuların yer alacağı Türkiye Karması da oluşturulacak. Kariyerli ve profesyonel bir ekibin yönetiminde olacak Türkiye Karması, bölgelerde forma giyen takımları ve oyuncuları kaynaştırmak, dostluk ve arkadaşlıklarını pekiştirmek amacıyla ulusal ve uluslararası kupalara katılacak.

FIFA KURALLARI GEÇERLİ

FIFA’nın kurallarının geçerliği olduğu ligde tüm futbolculara lisans çıkartılacak. Takımlardan dernek ya da şirket olma şartı aranmayacak. Katılım bedelini yatırdıktan sonra belirlenen kuralları yerine getirecek her takım, Türkiye Veteranlar Futbol Ligi’nde mücadele edebilecek. 2020-2021 sezonunda önce bölgesel bazda maçlar yapılacak, ardından Türkiye Şampiyonası düzenlenecek. Ayrıca Türkiye Kupası maçları da oynanacak ve sezon sonunda şampiyonlar Süper Kupa finalinde mücadele edecek. İlerleyen sezonlarda ise katılacak takım sayısının artması durumunda 2. Lig de kurulacak.

KİMLER OYNAYABİLİR?

Türkiye Veteranlar Futbol Ligi’nde takımlar, 40 yaş üstü futbolculardan oluşacak. Tek istisna kalecilerde… Kalecilerin yaşı 30’a kadar inebilecek.

VERİLER TUTULACAK

Lig Yönetimi tarafından hazırlanan internet sitesi www.veteranlarligi.com üzerinde tüm takımların, futbolcuların ve oynanacak maçların verileri tutularak istatistiki bilgiler şeklinde herkesin paylaşımına açılacak.

VETERANLARLA ESKİ ZAMANLAR AKILLARA GELMİŞTİ

Geçtiğimiz yıllarda Turnuva şeklinde Efsane futbolculardan oluşan Veteranlar Kahramanmaraşspor ve Gaziantepspor dostluk maçı eski yılları gözler önüne sermişti. Kahramanmaraşsporlu ve Gaziantepsporlu emektar futbolcular Kahramanmaraş 12 Şubat Stadyumunda dostluk için bir araya geldiler. Yapılan dostluk maçını Gaziantepspor 3-6’lık skorla kazanmıştı. Karşılaşmayı izlemeye emektar futbolcuların aileleri ve çocukları geldi. Top toplayıcı olarak kendi çocuklarını kullanan eski profesyoneller izleyenlere güzel dakikalar yaşattı. Aralarında 60’a merdiven dayamış futbolcularında bulunduğu karma takımlardaki oyuncular zaman zaman genç oyunculara taş çıkaracak hareketler sergilediler. Maçın hakemliğini de yine daha önce profesyonel hakemlik yapmış emektar hakemeler yapmıştı.  (HABER-FOTO: İLKER YİYEN)

Editör: Haber Merkezi