Bugatti Chiron, trafiğe açık alanda Formula 1 hız rekorundan daha yüksek bir hıza ulaştı.  Alman otobanında saatte 417 Km’lik akıl almaz bir hıza ulaşan otomobil, trafiğe kapalı alanda ise çok daha fazlasını yapabilecek kapasitede olduğunu kanıtladı.

Radim Passer adlı bir YouTube kanalının yaptığı paylaşımda Bugatti Chiron’un ‘trafiğe açık’ Alman otobanında inanması güç bir hıza ulaştığını görüyoruz. F1 tutkunlarının bile beklentisini aşan video, hem Alman otobanlarının kalitesini hem de Fransız otomotivinin gücünü gösteriyor. Öyle ki, Formula 1 yarışlarında şu ana kadarki kırılan hız rekoru saatte 397 Km. Trafiğe açık otobanda Bugatti Chiron ise saatte 417 Km hıza ulaştı. Üstelik, bundan çok daha fazlasını yapabilecek kapasitede…Videoya göz atmadan önce aracın özelliklerinden de kısaca bahsetmekte fayda var.

Dünyanın en hızlı otomobilleri listesinde zirvede yer alan Bugatti Chiron, 8 litrelik 16 silindirli ve dört turbolu motoruyla 1500 beygir ve 1180 Nm tork gücü üretiyor. Aracın 0’dan 100 km’ye çıkış süresiyse 2.3 saniye olarak belirtiliyor. 

Editör: Haber Merkezi