Temmuz ayının sonları itibariyle ülke genelinde birçok farklı noktada çıkan yangınlar Türkiye’nin ciğerini yakmaya devam ediyor. Özellikle Antalya/Manavgat, Marmaris ve Bodrum çevresinde günlerdir devam eden ve hızı kesilemeyen yangınlar için tüm ülke seferber olurken, TBMM İçişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Türkiye’nin bu durumunda üstesinden geleceğini söyledi. “Düşmanlığın, nefretin bu boyutlara ulaşması gerçekten üzerinde durulması gereken bir olgu” diyen Güvenç, muhalefetin değişik unsurları tarafından iktidarı yıpratmaya yönelik açıklamalar yapıldığını ifade etti. Bu denli bir saldırının bile Türkiye’nin yıkılmazlığını gösterdiğini dile getiren Güvenç, ‘Help Türkiye’ adı altında başlatılan paylaşımların FETÖ’cü hesaplar tarafından yapılan bir çalışma olduğuna dikkat çekti.

“BU YANGINLARI TÜRKİYE’YE YAPILAN BİR SALDIRIDIR”

Güvenç, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Türkiye büyük bir devlet. Her şey aydınlığa kavuşur. Bakanlıklarımız tüm delilleriyle birlikte yangınların neden çıktığıyla ilgili bilgi paylaşacaktır. Benim şahsi kanaatim; bu yangınları Türkiye’ye yapılan bir saldırıdır. Çünkü birkaç gün içerisinde 100’ün üzerinde yangının çıkması olağan şartlarda kabul edilebilir bir durum değil. Ayrıca bölücü terör örgütü adına da üstlenmeler olduğunu biliyoruz. Maalesef insanlığını kaybetmiş bir takım kimseler bir ülkenin tüm ormanlarına, canlılarına kastedebiliyorlar. Bu bir vahşet. Yani düşmanlığın, nefretin bu boyutlara ulaşması gerçekten üzerinde durulması gereken bir olgu. Diğer bir konu ise bu yangınları merkezden yönetilmeden, büyük bir hazırlık yapılmadan, lojistik destek verilmeden olması mümkün değil. Bunu da halkımızın dikkatine sunuyorum. Nasıl bir düşman akılla karşı karşıya olduğumuzu halkımızın dikkatine sunuyorum. Oradaki ağaçları, canlıları ve evleri yakmak insanlığını kaybetmeden yapılabilecek şeyler değildir.

“ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ”

Bu yangınlarda bir şey daha gözüktü. Bu ülkede maalesef iktidar kaybetsin diye ülkeye düşmanlıkla eş değer bir muhalefet anlayışı görüyoruz. Yani hırsızın hiç mi suçu yok dercesine doğru dürüst bu saldırıyı yapanlara karşı kınama görmüyoruz. Yangınla mücadele eden bütün vatandaşlarımıza, devlet kurumlarımıza destek yerine muhalefetin değişik unsurları değersizleştirmeye uğraşıyor. Buda muhalefetin acısınası halini gösteriyor. Muhalefet belediyeleri devletin kurumları yanında mücadele edecekleri yere hiçbir şey yapmıyorlar ve muhalefetin değişik sözcüleri de değişik açıklamalarla bu zor zamanımızda yanımızda olacaklarına, moral vereceklerine maalesef moral bozmaya çalışıyorlar, sözüm ona iktidarı yıpratalım derken milletimizin moralini bozmaya çalışıyorlar. Bunu da milletimiz affetmeyecektir diye düşünüyorum. Bu denli bir saldırı bile Türkiye’nin yıkılmazlığını gösterdi. Türkiye milletiyle, devletiyle, kamu kurumlarıyla jandarmasıyla polisiyle, orman teşkilatıyla vatandaşıyla kenetlendi. Şu anda bölge vekillerimiz arazide ormanların içerisinde bütünleşmiş bir şekilde mücadele ediyoruz. Milletimiz müsterih olsun biz üstesinden geleceğiz” ifadelerini kullandı. (HABER: BURHANETTİN BÜYÜKKOL)

Editör: Haber Merkezi