Kahramanmaraş’ta özellikle içerdiği kolajen, vitamin ve minerallerle bağışıklık sistemini güçlendirdiği belirtilen kelle paça çorbasına, koronavirüs vakaları sonrası talep arttı. Restoran işletmecileri haftada bir gelen müşterilerinin artık haftada 2-3 kez geldiğini söyledi.
Tüm dünyada etkili olan koronavirüs vakalarının Türkiye’de görülmesinin ardından sakatat tüketimi arttı. Sakatatın her türünün bolca tüketildiği Kahramanmaraş’ta, özellikle kelle paça satışı tavan yaptı.


Koronavirüsün Türkiye’de de görüldüğünün açıklanmasının ardından hijyene daha çok önem verdiklerini belirten paça ustası Remzi Ulaş, ellerini daha sık yıkama başladığını ve bunun yanında kelle paça çorbası içtiğini söyledi. Kelle paçanın kış günlerinde gribe iyi geldiğini ve vücut direncini artırdığını ifade eden paça ustası Ulaş, “Kelle paça çorbasını herkese tavsiye ederim. Kahramanmaraş’ta her alanda bulunur. Biz Mağralı mahallesinde halkımızın hizmetindeyiz. Şehirler arası servislerimizde var. Özellikle bu dönemde dışarı satışlarımız arttı. İnsanlar Virüse karşı paça tüketmeye başladı.  Kış günlerinde sağlığımıza faydalı ama koronavirüse de faydalı oluğunu düşünüyorum. Bu yüzden herkese tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Editör: Haber Merkezi