Başkan Şahin’den esnafa indirimli su müjdesi

Su zenginiyiz ama zamlı kullanıyoruz

İçişleri Bakanlığı genelgesinde belirtilen halı sahalar, kıraathaneler ve kahvehanelerin kapatılması sonrası Gaziantep Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Başkan Fatma Şahin’in önerisiyle kapatılan iş yerlerinin sahipleri ve çalışanlarının işyeri kapalı olduğu süre boyunca meskende kullandıkları suların tarifesinde yüzde 50 indirime gidilmesi kararıalındı. Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısı’nın İkinci Bileşiminde gündeme gelen öneri oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderilirken hazırlıklar başladı.

Suyu Helete'den alan ve taşıması, dağıtım maaliyeti daha yüksek olan Gaziantep'in böyle bir indirim yapmasına rağmen Kahramanmaraş'ta su tariflerinin indirilmemesi dikkat çekti. Özellikle, önceki meclis döneminde alınan bir zam kararı öne sürülerek suya zam da yapılmıştı. Komşu illerine su verecek kadar zengin olan Kahramanmaraş'ta, suyun zamlı tarifeden kullanılması ve indirim yapılmaması ise vatandaşların tepkisini çekiyor. 

“Bu şehirde yaşayan 2 milyonun talepleri bizim taleplerimiz”

Suya indirim kararı sonrası açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in Gazi şehirlilerle iyi günde de kötü günde de kader birliği yaptıklarını belirterek, “Hastalıkta ve sağlıkta bir ve beraber olacağız dedik. İşte tam o gün bu gün. Sevgiyle, dayanışmayla, kardeşlikle, paylaşmakla, muhabbetle iyileşeceğiz." açıklamasını da dikkat çekti.

Şahin açıklamasında, "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bilim kurulundan çıkan kararların en büyük uygulayıcıları elbette ki yerel yönetimler. Son çıkan genelgenin üçüncü maddesinde halı sahalar, kıraathaneler ve kahvehanelerin kapatılması kararı alındı. Halkımızı korumaya yönelik alınan bu kararlara saygı duyuyoruz. Fakat çıkan çıktılarda esnafımızın kapatılan iş yerlerinden dolayı mesken su paralarında yüzde 50 indirim kararı aldık." dedi.

"Gaziantep esnafının, bu şehrin babasının, bu şehirde yaşayan 2 milyonun ihtiyacı bizim ihtiyacımız, talepleri bizim talebimiz" diyen Şahin, "Onlar huzurlu ve mutluysa biz mutlu, onlar iyiyse biz iyiyiz. Birlikte iyileşeceğiz, çok daha güzel günleri birlikte yakalayacağız” ifadelerine yer verdi.

Şahin'in samimi açıklamaları da herkesin takdirini topladı.

HABER: MUSTAFA KÖMÜ

Editör: Haber Merkezi