Bir dizi açılış, ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Kahramanmaraş’a gelen Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, hemşerilerinin yoğun ilgisi ile karşılaştı. Kahramanmaraş Merkez ve Elbistan’daki açılışlara katılan Ünal, Elbistan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ve Kalp Merkezinin açılışını yaptı, Kahramanmaraş sanayisine büyük müjde verdi.

Milletvekilleriyle birlikte kentin sorunları için canla başla mücadele ederek sonuçlandıran Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın iki günlük Kahramanmaraş ziyaretinin ilk durağı, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası tarafından düzenlenen yeni muhasebecilere ruhsat dağıtım töreni oldu.

MUHASEBECİLİK KUTSAL BİR MESLEKTİR

TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu’nun elinden muhasebecilere verdiği destekten dolayı plaket alan Ünal; “Kamu Maliyesine ciddi destek sunan kutsal bir mesleğin ve meslek erbabının toplantısındayız. Böyle bir toplantıda bir siyasetçinin hangi konular ile ilgili mesaj vermesi ayrı bir konudur. TBMM her meslek grubu için gerektiğinde ek mesai sarf ediyor. Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi çalışmayacaktı. Fakat bugün milletvekillerimiz sağlık çalışanlarımız için Gazi Meclisimizde ek mesai yapıyorlar. İnşallah güzel kararlar alınacaktır” şeklinde konuştu.

Törenin ardından Elbistan’a hareket eden Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Cuma Namazını hemşerileriyle birlikte Ulucami’de eda etti. Hemşerilerinin yoğun ilgisiyle karşılaşan Ünal, hemşerileriyle sohbet edip sıkıntılarını dinledi.

HEMŞERİLERİMİZİN TALEP VE İHTİYAÇLARINA GÖRE MESELELERİ ÇÖZÜYORUZ

Elbistan ve bölgesi için büyük bir açığı kapatacak olan Elbistan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile Kalp Merkezinin açılışına da katılan Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Elbistan için planlanan projelerin birçoğunu hayata geçirdiğini dile getirdi. Ünal. “Ben hala rüyalarımı bu şehirde görüyorum. Elbistan’a ve diğer ilçelerimize ait hayallerimiz vardı. Çok şükür bunların büyük bir kısmını gerçekleştirdik. İlçelerimizin ne ihtiyacı varsa çözmeye çalışıyoruz ve çözüyoruz. Örneğin; Nurhak belediyesi Partimizde değil ama bizden ne istediyse hepsini biz çözdük. Çünkü meseleye siyasi olarak bakmıyoruz. 84 milyon eşit, bir ve beraber diye bakıyoruz. Biz siyasi bir çerçeve ile değil vatandaşlarımızın talepleri ve ihtiyaçlarına göre bu meseleleri hallediyoruz. Hayallerimizi bir bir gerçekleştiriyoruz.

PANDEMİDE HASTANEMİZİN KIYMETİ DAHA İYİN ANLAŞILDI

18-19 yıldan beri bütün Türkiye’de yaptığımız icraatlar adeta Türkiye’yi bu pandemiye, bu küresel salgına hazırlamak içinmiş. Elbistan Devlet Hastanesi’ni yapmasaydık pandemide Elbistan’ımızın hali nice olurdu. Ve şimdi hamdolsun kalp rahatsızlığı olan vatandaşlarımız için anjiyo merkezimizi açtık ve ilk hastamızı aldık. Aynı şekilde ADSM’yi açıyoruz. Önümüzdeki günlerde bölgenin en büyük kapalı spor salonunu bakanımızla gelip açacağız. Adliyemizin açılışını yapamadık. Müzemiz, gençlerimiz gidiyor ve geziyor. Doğalgazımızı şuanda kullanıyoruz.” Dedi.

Açılışların ardından Kahramanmaraş İl Merkezine hareket eden Ak Parti Grup Başkanvekili Ünal, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Clarion Otelde düzenlenen etkinliği katıldı. Burada engelli dernek temsilcileriyle buluşan Ünal dernek üyelerinin sorunlarını dinledi.

BİR ŞEHRİ AYAĞA KALDIRACAK OLAN O ŞEHRİN EVLATLADIR

Aynı gün akşamı ise Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasındaki Aksu, Erkenez ve Türkoğlu-2 Organize Sanayi Projeleri toplantısına katılan Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal iş dünyasına müjde verdi. Türkiye’nin ekonomik bağımsızlık savaşı verdiğini ve bu anlamda milli mücadelenin fitilini ateşleyen Kahramanmaraş’a yine çok büyük bir görev düştüğünü dile getiren Ünal “Bir şehri ayağa kaldıracak olan o şehrin evlatladır. Uzunca bir süreden beri ıslah OSB projesi gündemdeydi. Bizim asıl derdimiz aslında Aksu Çayını temizlemekti. Bunu bir çevre sorunu olarak görüyoruz ve çevre sorununu da çözmek için ciddi anlamda çaba sarf ettik. Yasa çıkarmamızın güzel bir tarafı oldu. Biz hem Aksu deresini temizleyeceğiz hem de orada yatırımı bulunan iş insanlarına da altın bir fırsat sunacağız. Yani yasayla kurulan bir OSB bölgesinin oluşturacağı avantajları biliyoruz” şeklinde konuştu.

HERKESİN İSTİKAMETİ AYNI YÖN OLMALI

Bir şehri ayağa kaldırmak için o şehrin iş insanının, sanatçısının, siyasetçisinin bakış açısının aynı yöne dönük olması gerektiğine de vurgu yapan Ünal şöyle konuştu; “Ama burada bir sorunla karşılaşıyoruz. Herkes farklı bir yöne bakıyor. Böyle bir ortamda bereket olmaz. Bizim Kahramanmaraş’ın potansiyelini anlamamız için ihracattaki rakamlara bakmamız gerekir. Bugün biz çok hızlı bir şekilde 1,5 milyar dolar gibi bir ihracata yaklaştıysak bu önemli bir veridir. Kahramanmaraş üretim potansiyeli çok yüksek bir şehir. Türkiye’nin ekonomik bağımsızlık savaşının kahramanları sizlersiniz. Kahramanmaraş’a yine çok büyük bir sorumluluk düşüyor. Biliyorsunuz Kahramanmaraş TBMM kurulmadan kendi bağımsızlığını kazanmış bir şehirdir. Bu yüzden Kahramanmaraş önce bir şehirdir. Şimdi ekonomik bağımsızlık savaşında da Kahramanmaraş’a çok büyük bir sorumluluk düşüyor.”

MUHTARLARIMIZIN ÖNEMİNİ BİLİYORUZ

Yoğun geçen ilk günün ardından ziyaretin ikinci gününde de yoğun programına devam eden Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’a Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Habibe Öçal ile Cihat Sezal’da katıldı. Kahramanmaraş’ın Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerine bağlı mahalle muhtarlarıyla kahvaltıda buluşan Ünal, “Cumhurbaşkanımız muhtarları, topluma ilk dokunan, her mahallede her sokakta toplumun hassasiyetlerini takip eden ve taleplerine ilk tepki veren seçilmiş kişiler olarak tanımlıyor. Bu yüzden bizim sizlerle beraber yapacağımız çalışmalar çok önemli. Biz pandemi sürecinde devlet her bir vatandaşına erişimde mahalledeki seçilmiş yöneticilerin ne kadar önemli olduğunu gördük. Özellikle Avrupa’da öyle şeyler yaşandı ki ihtiyarlar huzurevlerinde unutuldu. Kimsesiz insanlar evlerinde ölüme terk edildi. İyilik, merhamet, yardımlaşma çok kıymetli. Pandemi sürecinde Türkiye olarak kimseyi açıkta bırakmadık.” Dedi.

100 MAHALLEYE HALI SAHA MÜJDESİ

Geçtiğimiz hafta içerisinde Kahramanmaraş’a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu’nun ziyaretini de değerlendiren Ünal konuşmasını şöyle sürdürdü; “Yine geçtiğimiz günlerde Gençlik ve Spor Bakanımızla beraber İzmir’deydik. Kahramanmaraş’ın stadyum konusunu konuştuğumuzda Biz Cumhurbaşkanımızla İstanbul’a geçmedik, Gençlik Spor Bakanımızla beraber atladık Kahramanmaraş’ımıza geldik. Ertesi gün yaptığımız çalışmalarla sağ olsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör de ‘Ben elimi taşın altına koyarım’ dedi ve Gençlik ve Spor Bakanlığımızla yaptığımız anlaşma gereği şimdi inşallah stadyumu Büyükşehir Belediyemiz yapacak. Fakat biz o gün Gençlik ve Spor Bakanımızdan sadece stadyumu olmadık! Gençlik Merkezi olmayan ilçelerimize de gençlik merkezi sözümüzü aldık. Aynı şekilde 40 mahallemize halı saha yapacağız. Şimdi 40 mahallemize yaklaşık 15 milyon bütçeyle 40 tane spor kompleksi inşallah hayata geçireceğiz. Şimdi bunu biz 40 taneyle sınırlamayalım. 40 tane Gençlik ve Spor Bakanlığı verdi biz burada 40 tane de büyükşehir belediye başkanımızdan alıp 80’e çıkaralım. Spor totodan ben de destek oluşturayım inşallah milletvekillerimizle beraber toplamda 100 tane halı sahayı inşallah mahallelerimize yapalım.”

BİZ KENDİMİZE VE ÜLKEMİZE GÜVENİYORUZ

Ak Partinin Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezindeki İl Danışma Meclis Toplantına da katılan Ünal; “Biz kendimize ve Türkiye'ye güveniyoruz. 20 yıldan beri verdiğimiz mücadelede neler yaptığımız ortada kimleri nasıl bu ülkeye zarar vermekten alıkoyduğumuzu, dört terör örgütü ile nasıl mücadele ettiğimizi dünya biliyor." dedi.

AK Parti olarak millete duydukları aşk gereği hizmetin en güzelini sunmanın gayretiyle çalıştıklarını ifade eden Ak Parti Grup Başkanvekili Ünal şöyle konuştu; Kalbinde hastalık olanlar bununla ilgilenmezler. Kalbinde nefret olan, kalbinde haset olan, kıskançlık olanların derdi vatandaşa gelen hizmet değil. Sevinmiyor, hastane yapıyorsun sevinmiyor, anjiyo merkezi yapıyorsun sevinmiyor, otomobil yapıyorsun sevinmiyor, İHA yapıyorsun sevinmiyor, SİHA yapıyorsun sevinmiyor. Mutlu olmuyor. Tam tersine mutsuz oluyor. Bu nasıl bir insan tipi bu nasıl bir hastalıktır. Orada vatandaşa yapılan hizmeti görmek yerine neyi konuşuyor? Mahir Ünal dedi ki, 'Buraya şu kadar kişi geldi bu kadar kişi gelmedi' oraya kaç kişinin geldiğini ne yapacaksın oraya hangi hizmetin geldiğine bak. Oraya hangi hizmetlerin yapıldığına bak. Oraya hangi güzelliklerin yapıldığına bak."

MİLLETİN KURDUĞU,DOKUDUĞU BİR PARTİYİZ

AK Parti'nin 2002 yılında milletin kurduğu, milletin dokuduğu, hamurunu milletin yoğurduğu bir parti olduğuna işaret eden Ünal, bu nedenle 20 yıldan beri halkın kendilerini onayladığını vurguladı. Ünal, CHP'nin Türkiye'nin sorunlarını çözebileceğine inanmadığını ifadede ederek, şöyle konuştu: "Bu ülkenin sorunlarını Allah aşkına CHP'mi çözecek? Daha Türkiye'nin uluslararası alanda verdiği Türkiye'nin bağımsızlık mücadelesine bir kere olsun katkı sunmamış, bir kere olsun Türkiye'nin yanında durmamış, Suriye'de Esed'in, Libya'da Hafter'in yanında duran bir akıl Doğu Akdeniz'de Yunan ağzı ile konuşan bir akıl Türkiye'nin sorunlarını çözecek öylemi? Hadi oradan. Suriye'deki PYD/YPG teröristlerine 'arkadaşlar' diyen 'Onlar bize saldırmaz' 'Onlardan bize zarar gelmez' diyenler Türkiye'nin sınır güvenliğini sağlayacak, toprak bütünlüğünü sağlayacak öylemi? Hadi oradan. Milletin mukaddesatına bırakın saygı duymayı acısıyla haykıran bir şehit yakının boynunu sıkarak onun mahremine küfredenler bu ülkenin sorununu çözecek öylemi? Hadi oradan. O küfrü yapan milletvekiline gereken dersi vermek yerine meclis kürsüsüne çıkıp bu millete, hakaret edenler. Bu milletin sorununu çözecek öylemi? Hadi oradan."

YENİLGİ ÜZERİNE YENİLGİ ALANLAR 2023 İLE İLGİLİ ALGI OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORLAR

AK Parti olarak kendilerine güvenlerinin tam olduğunu aktaran Ünal, 2023'ün önemine işaret ederek, defalarca yenilgi üstüne yenilgi alanların 2023 ile ilgili algı oluşturmaya çalıştığını sözlerine ekledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör de belediye olarak söz verdikleri konuların çoğunluğunu yerine getirdiklerini belirterek, ay sonunda yapımı tamamlanarak hizmete girmesi planlanan Ağcalı-Adana yolu üzerindeki köprüye geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Kahramanmaraş Milletvekili merhum İmran Kılıç'ın isminin verileceğini söyledi.

BASINLA BİR ARAYA GELDİ, FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNDU

Periyodik şekilde Kahramanmaraş’ta görev yapan medya mensuplarıyla bir araya gelen Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, reyting uğruna şiddetin özendirilmesini istemediklerini söyledi. Ünal şöyle konuştu; “Televizyonları bir açıyorsunuz aman Allah’ım şiddet, şiddet, şiddet. Psikologlar ne diyor? Çocuklar şiddeti iki şekilde öğrenir, görerek ve yaşayarak. Biz sürekli çocuklarımıza şiddet görüntüleri sunuyoruz. Ne adına? Tıklanma adına, izlenme adına, reyting adına ve kar maksimizasyonu adına biz her gün maalesef televizyonlarda bunu yapıyoruz. Ve bütün dünyada intihar görüntüleri ile intihar olayları arasında doğrudan bir korelasyon vardır. O yüzden dünya sağlık örgütü, şiddet, intihar ve benzeri haberleri ve görüntüleri insanın ruh sağlığını bozucu faktör olarak nitelendiriyor. Geçen gün bir akşamda 3 ayrı dizide, 3 ayrı intihar sahnesi vardı. RTÜK başkanımızı aradım. Dedim ki, ‘Sevgili başkanım bütün dünyada, dünya sağlık örgütü dahil bununla ilgili Kod 5’i yayınladılar. Bir akşamda 3 ayrı dizide nasıl oluyor da, 3 ayrı intihar sahnesi oluyor. Daha şiddeti saymıyorum bile.”

Ünal’ın konuşmasının ardından program toplantıya katılan gazetecilerin sorularının cevaplandırılmasıyla sona erdi.

GÖRGEL: SORUNLARIMIZ BİR BİR ÇÖZÜLÜYOR

Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın iki günlük Kahramanmaraş programını değerlendiren Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fırat Görgel ise Kahramanmaraş’ın Grup Başkakanvekili Ünal ve Milletvekillerinin yoğun çabaları ile sorunlarının tek tek çözüldüğüne işaret etti.

Görgel; “Sayın Bakanımızı ilimizde iki gün ağırladık ve bu iki günde yoğun bir program vardı. Aksu Gaziantep, Kayseri ve Adana Yolu üzerindeki mevcut fabrikaların bulunduğu alan OSB statüsüne alındı. Meclisimizde Kahramanmaraş için özel bir yasa çıkartıldı. Tabiki bu gelişmeler Kahramanmaraş’ın Ankara’daki ağırlığının bir göstergesidir. Spor bakanımızın ziyaretinde stadyum sözüyle birlikte milyonlarca liralık yine yardım sözü aldık. Sayın Bakanımız Ünal ve Milletvekillerimizi ilimiz bağrına bastı, basmaya da devam edecek” dedi.

Editör: Haber Merkezi