Şehitlerimizin ailelerine acı haber verildi

Devlet töreni sonrası memleketlerine uğurlandılar

Bakanlık'tan kazayla ilgili yapılan açıklamada, "Bingöl'den Tatvan'a gitmek üzere bugün saat 13.55'te kalkış yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığımıza ait Cougar tipi bir helikopter ile saat 14.25'te irtibat kesilmiştir." bilgisi verildi.

Bölgede arama çalışmalarının hemen başlatıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bölgede İHA, CN-235 uçağı ve bir helikopter ile arama çalışmalarına derhal başlanmıştır. Arama çalışmaları sonucunda helikopterin kaza kırıma uğradığı tespit edilmiştir. Söz konusu elim kaza neticesinde; helikopterde bulunan kahraman silah arkadaşlarımızdan 9'unun şehit olduğu, 4 kahraman silah arkadaşımızın ise yaralandığı belirlenmiştir. Yaralı personelimizin hastaneye sevk edilmelerine yönelik çalışmalar devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize acil şifalar diliyoruz."

İlerleyen saatlerde ise yaralı askerlerimizden 2'sinin daha şehit olması sonrası şehit sayımız 11 olarak açıklandı.

Astsubay Demir'in ailesine acı haber verildi

Bitlis'ten Tatvan ilçesine gitmek üzere havalanan helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Astsubay Kıdemli Başçavuş Mehmet Demir'in (49) Kahramanmaraş'taki ailesine şehadet haberi verildi.

Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mutlu Kaya ve askeri yetkililer, Demir'in şehadet haberini, Hartlap Mahallesi'nde ikamet eden babası Yaşar ile annesi Hatice Demir'e ulaştırdı.

Şehidin yakınlarını, askeri yetkililer ile mahalle sakinleri teskin etmeye çalıştı. Şehidin baba evine ve sokağa Türk bayrakları asıldı.

Şehit Demir'in evli ve 3 çocuk babası olduğu öğrenildi.

Astsubay Kıdemli Çavuş Yılmaz'ın ailesine acı haber verildi

Bitlis'ten Tatvan ilçesine gitmek üzere havalanan helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Nazmi Yılmaz'ın (28) Kahramanmaraş'taki ailesine şehadet haberi verildi.

Afşin Kaymakamı Ahmet Can Pınar ve Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven ile askeri yetkililer, Yılmaz'ın şehadet haberini, Kuşkayası Mahallesi'nde ikamet eden babası Tayfur ile annesi Elif Yılmaz'a ulaştırdı.

Şehidin yakınlarını, askeri yetkililer ile mahalle sakinleri teskin etmeye çalıştı. Şehit Yılmaz'ın babasının bulunduğu eve ve sokağına Türk bayrakları asıldı.

Şehit Yılmaz'ın evli olup üç ay önce baba olduğu öğrenildi.

ŞEHİTLERİMİZİN KİMLİKLERİ - Korgeneral Osman Erbaş- Jandarma İstihbarat Kurmay Albay Şentürk Aydınyer - Kurmay Pilot Yüzbaşı Tayfun Kureş - Yüzbaşı Salih Sarıoğlu - Kurmay Pilot Yüzbaşı Gökhan Uysal- Astsubay Kıdemli Başçavuş Mehmet Demir- Astsubay Kıdemli Üst Çavuş Ömer Umulu - Astsubay Kıdemli Üst Çavuş Nazmi Yılmaz- Teknisyen Kıdemli Çavuş Şükrü Karadirek - Piyade Uzman Çavuş Hakan Gül - Piyade Uzman Çavuş Tolga Demirci

HABER: ÖMER FARUK SALMAN

Editör: Haber Merkezi