İlk Adım Anaokulu öğretmenlerinden Başak Başaran’ın kurucusu olduğu “Bana Bir Lider Anlat Çocuk” adlı e-Twinning projesi büyük bir başarı ile uygulandı. Projeye katılan öğrenciler ve veliler tarafından büyük bir ilgi gören proje birçok yerel basın ve ilçe milli eğitim müdürlüklerince de haber yapıldı. Şanlıurfa proje sunum webinarında projenin diğer kurucusu olan Fatma Susaçan tarafından da tanıtımı gerçekleştirilen proje bu ilçelerde de başarıyla ve ilgiyle uygulandı.

Proje kapsamında 10 farklı ilden 10 öğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü kalıp bilgilerin dışında her yönü ile öğrencilerine sundular. Onlarca öğrenci bu proje kapsamında Atatürk’ü her yönü ile tanıma ve öğrenme fırsatı buldular.

10 farklı ilden bir araya gelen öğretmenler Şubat ayında başladıkları projelerini Haziran ayı itibari ile üzülerek sonlandırıyorlar… Proje süreçlerinde;

Atatürk ve Kitap

Atatürk ve Sanat

Atatürk ve Askerlik

Atatürk ve Çocuk

Atatürk ve Dünya

Atatürk ve Sonsuzluk

Temaları işlenmiş ve moderatör öğretmenlerin yönettiği uzman konuklarında yer aldığı tema webinarları düzenlenmiştir. Aynı zamanda temalar için işbirliği içinde belirlenen etkinlikler öğrenci merkezli şekilde uygulanmıştır. Öğrencilerin, öğretmenlerin ve dahi velilerin aktif yer aldığı pek çok işbirlikçi ve ortak ürünlerin oluşturulduğu projede öğrencilerin eğlenerek öğrendikleri birçok kazanım elde ettikleri gözlemlenmiştir.

Projeye katılan öğretmenler proje sonu değerlendirmelerinde, süreçte öğrencilerinin Web 2.0 araçlarını aktif bir şekilde kullanmaya başladıklarını, kitap okuma alışkanlıklarının arttığını, işbirliği, yardımlaşma, iletişim becerileri ve özgüvenlerinin de proje sayesinde geliştiğini dile getirdiler.

Ekinözü İlk Adım Anaokulu öğretmeni Başak Başaran’ın eğitmenliğinde zeybek öğrenen proje öğrencilerinin görüntüleri yine öğretmen tarafından montajlanarak zeybek gösterisi sunulmuştur.

Projenin yaygınlaştırılması çalışmaları kapsamında daha çok kişiye ulaşabilmesi adına, sözlerini öğrencilerinin hep birlikte yazdığı bir proje şarkısı oluşturan proje ekibi Nevşehir-Acıgöl Tepeköy İlkokulu öğretmenlerinden olan proje ortağı Özge Karakaya’nın müziğini profesyonel olarak oluşturduğu şarkıyı proje öğrencilerinin seslendirmeleriyle proje şarkısı da yaptılar.

Proje okulları bulundukları bölgelere Atatürk ve sonsuzluk teması altında ise Atatürk adına ağaç bağışlamış ve de sahiplenmişler. (HABER: MELİHA KÜÇÜKÖNDER)

Editör: Haber Merkezi