Sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım ile desteğini duyuran Ünal şunları kaydetti; ‘’Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan "Ayasofya'nın dirilişi Mescid-i Aksa'nın özgürlüğe kavuşmasının habercisi, Müslümanların fetret devrinden çıkış iradesinin ayak sesidir. #Ayasofya dirilişin sembolüdür, bizleri Osmanlı mirasından koparmak isteyenlere verilmiş en güçlü cevaptır.’’ TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç ise ‘biletle değil abdest ile gireceğiz’ mesajı verdi. 
AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, ‘’Elhamdulillah!’’ başlığı ile yer verdiği paylaşımında,  ‘’Fatih Sultan Mehmet Han'ın mirası, yeniden avuçların göklere açıldığı bir camii olacak. Danıştay 10. Dairesi, Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etti. Zincirler kırıldı ve #AyasofyaCamii ibadete açıldı’’ dedi.
Mehmet Cihat Sezal, Necip Fazıl Kısakürek’in bir şiirini paylaştı. Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Ayasofya’nın ibadete açılışının kararnamesini imzalamayı, (86 yıl sonra) Rabbim size nasip eyledi diyerek,  ‘’Şükredelim efendim. Elhükmü lillah. Engîn selam ve saygılarımla.’’ İfadelerini kullandı. Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’da ‘’şükürler olsun’’ dedi. 
HABER: ÖMER FARUK SALMAN

Editör: Haber Merkezi