Kahramanmaraş’ta yaşayan 9 yaşındaki Ecrin Nisa Akbolat, sokakta oyun oynarken ayağına paslı çivi battı. Akbolat ailesinin iddiasına göre, ‘’ilk önce Necip Fazıl Şehir Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Ek Hizmet Binasına gittiler.

Burada doktorun, ‘Biz bunu çıkaramayız. Ortopedi doktorunun bakması lazım’ demesi üzerine Yörükselim Ek Hizmet binasına geldiler.’’

Baba Şahin Akbolat, Yörükselimde çekilen röntgen sonrasında çivinin 3 santimetre içeri girdiğini ve acil doktorunun ortopedi doktorunu aradıktan sonra, ‘’siz şimdi eve gidin ve yarın gelin’’ dediklerini öne sürdü. 

Akbolat, ‘’Doktorlara bu şekilde nasıl eve gidelim?’’ dediğini ancak ‘’prosedür böyle’’ şeklinde cevap aldığını söyledi.

Doktorun tavrının umursamaz şekilde olduğunu iddia eden Akbolat, ‘’Sizin çocuğunuz olsa, böyle mi yapardınız’’ dedim ve güvenliği çağırarak beni dışarı çıkarttılar dedi. Çocuğunu daha sonra özel hastaneye giderek tedavi ettirdiğini söyledi.

Basın yayın organları aracılığıyla sesini duyurmak isteyen baba Şahin Akbolat, Pazartesi günü mahkemeye başvuracağını belirtti.

HABER: YAVUZ NALBATBAŞI

Editör: Haber Merkezi