Kahramanmaraş’ın 3 ekibinin harıl harıl çalışıp maç gününü beklediği Bölgesel Amatör Lig (BAL)’de 1 aylık erteleme geldi. 17 Nisan’da başlatılması planlanan Bölgesel Amatör Lig hakkında TFF Sağlık Kurulu’ndan Bölgesel Amatör Lig maçları hakkında son dakika açıklaması yapıldı. TFF Sağlık Kurulu’ndan Bölgesel Amatör Lig maçları hakkında son dakika açıklaması Açıklaması yapıldı. TFF Sağlık Kurulu’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi. Covid-19 pandemisinin son günlerdeki seyri üzerine Bölgesel Amatör Lig maçlarının oynatılması ile ilgili TFF Sağlık Kurulu tarafından bir değerlendirme yapıldı. Yeni tedbirleri zorunlu kılan mevcut süreçte, gerek şartların elverişli olmadığı gerekse 266 takımın katılımının söz konusu olduğu lig organizasyonunun yeni riskler taşıdığı konusunda Sağlık Kurulu görüş birliğine varmıştır. Bu kapsamda, daha önce 17 Nisan’da başlatılması planlanan Bölgesel Amatör Lig’in sağlık şartları uygun olduğu takdirde Mayıs ayının son haftası başlatılması uygun bulundu. Tarihlerin TFF tarafından değişikliğe uğraması ile birlikte Kahramanmaraş’ın ilk defa BAL da mücadele edecek olan ve tarihinde ilk defa BAL’a çıkan Andırın Yeşildağspor kulübü Yönetim kurulunun almış olduğu karar doğrultusunda Tecrübeli Antrenör Mehmet Kürtül’ün insiyatifi doğrultusunda takıma 10 günlük izin verildi. 

KARARA TEPKİ VERDİLER
17 Nisan’da başlatılması planlanan Bölgesel Amatör Lig hakkında TFF Sağlık Kurulu’ndan Bölgesel Amatör Lig maçları hakkında açıklama yapmasının ardından ilk tepki Andırın Yeşildağspor'dan geldi.
Bölgesel Amatör Lig 6.Bölge 1.Grupta Kahramanmaraş'ı temsil edecek olan Andırın Yeşildağspor'dan alınan karar ile ilgili paylaşım yapıldı. Kararın olduğu bildiriye istinaden Andırın Yeşildağspor'un sosyal medya hesabından, “Bal Ligi Yine ertelendi. Bu kulüplerin ettiği masraflar ne olacak” denildi. (HABER: İLKER YİYEN)

 

Editör: Haber Merkezi