Katıldığı televizyon programında Hakan Meriçliler'e hakaret ettiği iddia edilen oyuncu Ali Erkazan hakkında 4 aydan 4 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın görülmesine devam edildi. Duruşmada savunmasını yapan Ali Erkazan, "Söylediğim sözler gerçektir ancak ben bunları eleştiri olarak söyledim" dedi.
Ali Erkazan'ın katıldığı televizyon programında Hakan Meriçliler'e yönelik, "Ahlaki değerlerini yitirmiş bir tip, onursuz insan, hasta herif, hastalık derecesinde kadın zaafı, dizi setine gelmedi o gün altına işemiş, rezil oldu" şeklinde ifadeler kullandığı iddia edilmişti. Hakan Meriçliler de kullandığı sözler üzerine Erkazan'dan şikayetçi olmuştu.
Meriçliler'in şikayeti üzerine oyuncu Ali Erkazan hakkında "Hakaret" suçundan açılan davanın görülmesine devam edildi.
Bakırköy 20. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanık Ali Erkazan ve avukatı katılırken Hakan Meriçliler'i avukatı temsil etti.
"Meriçliler'e söylediğim sözler gerçektir ancak ben bunları eleştiri olarak söyledim"
Duruşmada savunmasını yapan oyuncu Ali Erkazan, ''Benim yayınlarda müştekiye yönelik olarak bu sözleri söylediğim gerçektir. Ancak ben bunları yorum olarak söyledim. Asla hakaret kastım yoktur. Benim kız arkadaşımı taciz ettiğini, kız arkadaşım bana söylemişti. Ben kendisini uyarmama rağmen bu şekilde tavrına devam etmiştir. Hakkında yöneltilen bu suçlamalar sette olan olaylar değildir. Set bittikten sonra söylenmiştir. Beni kamuoyu tanır. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Ben hakaret amaçlı söylemedim. Eleştiri anlamında söyledim. Bazı katıldığım programlarda genel amaçlı olarak bu yorumları yaptım'' ifadelerini kullandı.
"Hakaret suçu oluşmamıştır"
Ünlü oyuncunun avukatı Onur Kıraç ise, "Müştekinin altına işediği yolundaki sanığın beyanları da müştekinin kaldığı otel çalışanlarından ve setteki bazı çalışanların sanığa ifade ettiği hususlardır. Söylemlerden yalancı sözü Yargıtay kararları ile suç oluşturmadığı sabittir. "Eli , ayağı , gözü oynuyor'' şeklindeki ifadeler de eleştiri anlamındadır. Dolasıyla atılı hakaret suçu oluşmamıştır. Müvekkilimin o tarihteki kız arkadaşının ve bildireceğimiz diğer tanıkların dinlenmesini talep ediyoruz" dedi.
Ara kararını açıklayan mahkeme, eksiklerin giderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.
İddianamede Ali Erkazan'ın programda sarf ettiği, "Hasta biraz rahatsız yani, taciz ettiği insanlar var. İşe neden gitmediğini söyleyeyim altına işedi, utancından mı artık neyse.. Bu adam yalancı, bu adam ruh hastası, diyorum ya ben size hasta adam'' şeklindeki ifadeleri müştekiyi kamuoyu ve toplum önünde küçük düşüren şeref onur ve saygınlığını zedeleyen nitelikte olduğu ve hakaret suçunun yasal unsurlarını oluşturduğu kanaatine varıldığı kaydedildi.
Editör: Haber Merkezi