AKADEMİK BAŞARI İÇİN 6 OKUL PİLOT SEÇİLDİ

Akademik başarının artırılmasına yönelik olarak geçtiğimiz gün, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü başkanlığında bir toplantı gerçekleştirildi. Ölçme değerlendirme ve Sınav Hizmetlerinden sorumlu  Onikişubat İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Süleyman Dal, Dulkadiroğlu İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Hacı Yaşık, pilot okul olarak belirlenen 6 okulun idareci ve  rehber öğretmenleri ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü Ölçme Değerlendirme Bölümü personellerinin katıldığı toplantıda 6 pilot okul seçildi.

AKEDEMİK BAŞARI TAKİBİ PROJESİ TÜM OKULLARDA YÜRÜTÜLECEK

2023 Eğitim Vizyonu doğrultusunda veriye dayalı yönetim anlayışını zamanla tüm kurumlarda yaygınlaştırılması hedeflenmek amacıyla gerçekleştirilen toplantıda, Akküncü bir açıklama yaptı. Projede görevli Ölçme Değerlendirme Bölümü personeli tarafından proje ile ilgili bilgiler verilmesinin ardından, ilk etapta pilot okul olarak belirlenen 6 okulun idareci ve Rehber öğretmenleri ve diğer öğretmenlerle işbirliği içerisinde izleme, değerlendirme çalışmaları yapılacağı belirtildi. Çalışmalar neticesinde elde edilecek verilere göre ABT (Akedemik Başarı Takibi) projesi tüm okullarda yürütülecek.

SAYISAL VERİLER İZLENECEK!

Akademik Başarı Takip Projesi ile pilot okullardaki öğrencilerin akademik başarılarının düzenli olarak ve bilimsel yollarla elde edilen sayısal veriler üzerinden takip edilmesi ve bulguların eğitimin içinde yer alan tüm paydaşlarla paylaşılarak genel bir akademik farkındalık oluşturulması amaçlanıyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu proje ile okulların kendi öğrencilerinin başarısını takip etmesini sağlamak için 2023 Eğitim Vizyonu doğrultusunda veriye dayalı yönetim anlayışını zamanla tüm kurumlarımızda yaygınlaştıracak. (HABER-FOTO: İLKER YİYEN

Editör: Haber Merkezi