Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki "Erdemliler Hareketi" ile 2001 yılında siyaset sahnesinde yerini alan AK Parti, çeşitli engellemelere rağmen reformlar ve seçim başarılarıyla dolu 19 yılı geride bıraktı.

Girdiği ilk genel seçimde, 3 Kasım 2002'de iktidara gelen AK Parti, "Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" sloganıyla çıktığı siyaset yolunda, 4 başbakan 2 cumhurbaşkanı çıkardı. Kurban bayramının 4. gününe gelen AK Parti'nin 18.yaşında, Kahramanmaraş'ta başta siyasiler olmak üzere, vatandaşlarda AK Parti'nin 20. yaşını çeşitli mesajlarla kutluyor.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Ak Partinin 20. Yıl kuruluş nedeni ile sosyal medya hesabından yayınladığı mesajında ‘’Son günlerde yaşadığımız afetler sebebiyle, 14 Ağustos Cumartesi günü gerçekleştirmeyi planladığımız Ak Parti'mizin 20. kuruluş yıl dönümü etkinliklerini de erteleme kararı aldık. Milletimizin birlik ve beraberliğiyle bu zor günleri inşallah en kısa sürede aşacağız.’’ Dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, AK Parti'nin 20.kuruluş yıl dönümü nedeniyle sosyal medya hesabından yayınladığı mesajında, ''14 Ağustos 2001'de Türk siyasetini bütünüyle dönüştürecek, Türkiye'yi daha önce şahit olunmayan yeniliklerle buluşturacak, milletin bağrından çıkmış bir hareket doğdu. AK Parti, Türkiye sevdasıyla hep 20 yaşında, hep diri, hep genç, hep heyecanlı!'' ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi