Osmanlı Devleti 34.Padişahı II. Abdülhamit Han’a ithafen Kahramanmaraş'ta inşa edilen ve Türkiye'nin en büyük camileri arasında yer alan Abdülhamit Han camiine "Tripadvisör" isimli gezi-tanıtım sitesinde saygısızlık yapıldı.

Kişilerin isim önerisinde bulunarak, mekanların isimlerinin üzerinde değişiklik yapılabildiği bu sitede, kim tarafından yapıldığı bilinmese de caminin ismi değiştirilerek, "Abdülhamit haini camisi" yazıldı.  Gece saatlerinde bir kişinin attığı tweet ile ortaya çıkan ve Sultan Abdülhamithan'a yapılan bu saygısızlıkla ilgili Kahramanmaraş Valiliği ise gerekli işlemleri başlattı. Gerekli düzenlemelerin yapılarak ismin yeniden düzenlenmesi ve sorumluların bulunması bekleniyor.

Abdülhamithan Camii, şehre hâkim bir tepede duruşu, ihtişamı ve mimari özellikleri kentin her bölgesinden kolaylıkla görülebiliyor. İnşasına 1993 yılında başlanılan Abdülhamit Han Camii, Kahramanmaraş halkının özveri ve fedakârlıkları ile vücut buldu.  Bu anıtsal yapı için mimarlar kendi şaheserlerini, nakkaşlar en özverili kalemlerini, çini ustaları en güzel detaylarını, taş ustaları ve daha birçok sanatkâr en mükemmel sanatlarını burada konuşturdu. Kentin bu değerine yapılan saygısızlık kamuoyunda tepki çekti.

HABER: ÖMER FARUK SALMAN

Editör: Haber Merkezi