Onikişubat ilçesinde yaşayan ve esnaflık yapan Alican Yemişen, klasik otomobil tutkusu nedeniyle 1 yıl önce, Türkiye’nin seri üretimine başladığı ilk otomobil olan 1978 model Anadol A2 aldı. Aracın iç ve dışına yaptırdığı bakımlar sonrasında ise kullanmaya başladı.
Hem nostalji tutkusundan hem de İlk Türk otomobili olduğu için Anadol’u tercih ettiğini belirten Alican Yemişen AA muhabirine yaptığı açıklamada, ‘’Aracı aldığımda turkuaz rengine boyattım. Bir çok bakımlarını yaptırdım. Şu an dış görünüşünden dolayı birçok kişi araca ilgi gösteriyor’’ dedi. 
Yemişen, aracı iş yerinin önüne park ettiği zaman yoldan geçenlerin ilgi gösterdiğini ve fotoğraf çekilmeye gelenlerin olduğunu söyledi.
Satın almadan önce piyasada çok araştırma yaptım diyen Yemişen, ‘’Türkiye’de seri üretimi sırasında yaklaşık 35 bin tane yapılmış. Kahramanmaraş’ta ise bu araçtan sadece 4 tane var. Bende klasik otomobil tutkunu birisi olarak, bir tanesinin bende olduğu için mutluyum. Aracımla sürekli ilgileniyorum’’ diye konuştu. 
Otomobilin şu andaki piyasasının ise 20 ile 40 bin liradan satışa sunulduğu öğrenildi. 
HABER-FOTO: ÖMER FARUK SALMAN

Editör: Haber Merkezi