Türkiye'de ilk vakanın görüldüğü 11 Mart tarihinden itibaren Kahramanmaraş'ta, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) hastası olanların tedavisini yürüten ve hastalıkla birebir mücadele eden enfeksiyon uzmanı doktor Haydar Ürün, Kovid-19 ile mücadelede yaşadıklarını anlattı.

İlk vaka görüldüğünde henüz 40 günlük olan çocuğundan ayrılarak hastalara koşan ve ilk 3 aylık süreçte evine gidemeyen Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesinde görevli Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doktor Haydar Ürün, halen ailesiyle temasta bulunmaktan kaçınıyor.

"İKİ BAYRAMDA AİLEMLE OLAMADIM"

 "Çocuklarımızın büyüdüklerini göremiyoruz" diyen Ürün, "Ramazan ayında ailemle iftar yapmak için gittim ve farklı odalarda oturmak zorunda kaldık. Geçen iki bayramda ailemle olamadım, özlem ve hasret gideremedim." dedi. Ürün, meslek hayatında ikinci defa salgınla karşılaştığını, bunlardan ilkinin 2009'daki "domuz gribi" olduğunu belirterek, Kovid-19'la mücadelede ise sorumluluklarının büyük ve ağır olduğunu aktardı.

"KÜÇÜK TEDBİRLER BİZİM İŞİMİZİ RAHATLATACAK"

Ürün, bazı kişilerin normalleşme sürecini "eski alışkanlıklara dönmek" gibi algıladığının altını çizerek, şunları söyledi: "Vatandaşların alacağı tedbirler, uyacağı ufak kurallar, bizim işimizi çok rahatlatacaktır, ölümler azalacaktır. Bu şekilde Türkiye bu meseleyi çok daha rahat atlatacaktır. Kuralları ihlal eden vatandaşları fark ettiğimizde üzülüyoruz. Kurallara uymayanları görünce 'Boşa mı kürek çekiyoruz?' diye düşünüyoruz çünkü hastaları tedavi edip evlerine gönderiyoruz ama habire arkadan yeni hastalar gelince, biz de 'Biz acaba boşuna mı kürek çekiyoruz?' düşüncesi hakim oluyor."

Editör: Haber Merkezi