İlk yarısı 0-0 biten maçın devre arasında Kahramanmaraşsporlu Yakup Ramazan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.  Maçın ikinci yarısında üstün bir oyun ortaya koyan temsilcimiz, 81. Dakikada İbrahim Koca'nın ayağından bulduğu gol ile sahadan 1-0 galip ayrıldı.

İLK YARIDA GOL YOK KAVGA VAR!

Temsilcimiz Kahramanmaraşspor kedi sahasında ilk yarının son haftasında Diyarbakır temsilcisi Amed Sportif Faaliyetler sporu konuk ettiği mücadelede gol 81. Dakikada geldi. Her iki takımında baskılı mücadelesinin 15 dakikalık alanında takımlar birbirini tanımaya çalıştı ve açık aramaya başladı. Ama ilk yarıda gol sesi çıkmadı. Dk45 Müsabakanın ilk yarısı 0-0 sona erirken soyunma odasına gidilirken Kahramanmaraşspor’da Yakup Ramazan Zorlu çift sarı karttan oyun dışı kaldı. Amed Sportif te ise Erman Bulucu sarı kartla cezalandırıldı.

GOL SİLAHI İKİNCİ YARI OYUNA GİRDİ GOLÜ81’DE KAYIT ETTİ

Her iki takımında gol aradığı karşılaşmada ilk yarı sonrası olayları takımları huzursuz ederken her iki takımda oyuncu değişiklikleri yaptı. Bu değişikliklerden biride Kahramanmaraşspor’da son haftaların gol silahı Kahramanmaraşlı İbrahim Koca idi. İbrahim Koca 52. Dakikada oyuna dahil olurken birçok pozisyonda etkili olurken müsabakanın 81. Dakikasında gole ulaştı. İbrahim Koca ile Kahramanmaraşspor golü buldu. Sol kanattan gelişen atakta İbrahim Koca önünde bulduğu topu savunmanın arasına girerek topu ağlarla buluşturdu. 1-0 Gol sevincini ise Yedek kulübesi ve yönetim kurulu ile birlikte yaşadı.

KARĞAŞA MA İÇERİSİNDE SÜRDÜ

Misli.com 2. Lig Beyaz Grup’ta 19’ncu hafta maçlarının heyecanı oynanan birbirinden zorlu maçlarla devam etti. Devam eden haftada kendi sahasında ligin zorlu ekiplerinden Amed Sporti’i konuk eden Kahramanmaraşspor, İbrahim Koca’nın 81’nci dakikada bulduğu golle sahadan 1-0 galip ayrılmasını bildi. Kahramanmaraşspor’da Yakup Ramazan Zorlu 45+1'de, Amed Sportif’te ise  Mansur Çalar 90+2'de gördükleri kırmızı kart ile takımlarını 10 kişi bıraktı.

9. SIRAYA YERLEŞTİK

Geçe Hafta Gümüşhanespor galibiyeti ile hazırlıklarını yapan ve sıkıştırılmış hafta arası maçında Amedspor karşısına çıkan Kahramanmaraşspor 81. Dakikada kazandığı golle 3 puanı alırken puan durumunda da yükselişe geçen takım oldu. Bu sonuçlarla birlikte galibiyet serisini 2 maça çıkartan Kahramanmaraşspor, puanını 23’e yükseltti ve 9’ncu sıraya yükseldi. Ligde 7 maç aradan sonra mağlup olan Amed Sportif ise haftayı 27 puan ile 7’nci sırada kapattı.

MÜSABAKADAN ÖNEMLİ ANLAR:

Dk21 Sol Kanattan bindirme yapan Amed ekibinde Sinan topu Zeki’ye aktardı. Zeki Kaleye paralel gönderdiği topta defans topu ekarte etti.

Dk30 Kahramanmaraşspor bu dakikada yüklendi Talha topu içeri aktardı, Topla buluşan Emin topu kaleye yönlendirdi, kaleci Abdullah topu yumrukla uzaklaştırdı.

Dk36 Amedspor Oğuzhan ile atağa çıktı soldan bindirme yaptı ve topu Yusuf’a aktardı. Yusuf topu kaleye doğru yöneltti. Defansın faulüne maruz kaldı. Yusuf Korner çizgisi yakınından içeri serbest vuruş kazandı. içeri aktardığı ortada kaleci Murat çıkarak topu kornere gönderdi. Kornerden sonuç çıkmadı.

Dk41 Doğanay ile sol kanattan atağa çıkan Kahramanmaraşspor’da Doğanay topu ceza alanına kadar taşıdı ve kaleciyi de aşarak asist yapmak istedi cılız vuruşta Amedsporlu oyuncu Ümit Karaal topu kornere çeldi.

Dk45 Müsabakanın ilk yarısı 0-0 sona erirken soyunma odasına gidilirken Kahramanmaraşspor’da Yakup Ramazan Zorlu çift sarı karttan oyun dışı kaldı. Amed Sportif te ise Erman Bulucu sarı kartla cezalandırıldı. 45'inci dakikada maçın hakemi ilk yarıyı bitiren düdüğünü çaldıktan sonra futbolcular soyunma odasına giderken Kahramanmaraşspor'dan Yakup Ramazan ile Amed Sportif Faaliyetler'den Erman arasında arbede yaşandı. Elini cebine götüren hakem, Yakup Ramazan'ı önce 2'nci sarı kartı, ardından da kırmızı kartı göstererek oyun dışı bırakırken, Erman'a da sarı kart gösterdi.

Dk52 Her iki takımda gol yollarında etkili olma adına oyuncu değişikliğine gitti, Kahramanmaraşspor Talha oyundan çıkarken İbrahim Koca oyuna dahil oldu. Amed ekibinde ise Halil İbrahim çıkarken yerine Muhlis istemi oyuna dahil oldu.

Dk81 Kahramanmaraşspor golü buldu. Sol kanattan gelişen atakta İbrahim Koca önünde bulduğu topu savunmanın arasına girerek topu ağlarla buluşturdu. 1-0

Dk90 Müsabakanın son dakikalarına doru gerginlik arttı ve Amed Sportif Faaliyetler'den Mansur, rakip oyuncuya düşürmesi sonucu kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı. Pozisyon nedeniyle futbolcular arasında çıkan tartışmada Kahramanmaraşspor'dan Hüseyin de sarı kart görürken, olaylara tepki gösteren Kahramanmaraşspor Kulüp Müdürü Mehmet Tıraş da hakemden kırmızı kart gördü.

MAÇIN KARNESİ

STADYUM: 12 Şubat

HAKEMLER: Fatih Tokail, Fatih Deveci, Denizcan Şahin

KAHRAMANMARAŞSPOR: Murat Halil Uysal, Emin, Erdem (Dk.87 Ebubekir), Kadir, Yakup Ramazan, İsa, Talha (Dk.53 İbrahim), Doğanay (Dk.87 Cihan), Orhan (Dk.68 Mert), İsmet

AMED SPORTİF FAALİYETLER: Abdullah - Ümit, Yusuf (Dk.87 Mesut), Serkan, Emrah, Erman, Sinan, Zeki (Dk.66 Bünyamin), Oğuzhan (Dk.66 Samet), Halil İbrahim Sönmez (Dk.53 Muhlis), Mansur

GOLLER: Dk.80 İbrahim (Kahramanmaraşspor)

SARI KARTLAR: Kadir, Hüseyin, Emin (Kahramanmaraşspor) Erman, Halil İbrahim Sönmez, Samet (Amed Sportif Faaliyetler)

KIRMIZI KARTLAR: Dk.45 Yakup Ramazan, Dk.90 Mehmet Tıraş (Kulüp Müdürü) (Kahramanmaraşspor) Dk.90 Mansur (Amed Sportif Faaliyetler) (HABER-FOTO: İLKER YİYEN)

Editör: Haber Merkezi