Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü, Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası dolayısıyla fidan dikim töreni gerçekleştirdi.
Çevreye ve topluma karşı duyarlı olmak inancımız ve insanlığımızın gereklerindendir. 
Ormanlarını bilinçsizce tüketen toplumlar, yaşadıkları günü, geleceklerini ve gelecek nesillerin de geleceğini gasp etmiş olurlar. 
Her birimizin bu konuda kendisini bir orman görevlisi olarak görmesi gerektiğini belirtmek isterim.
Fidan dikim etkinliğinde konuşan Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, “Bizler devlet olarak şehirlerimizin her köşesini ağaçlandırma gayretindeyiz. Yemyeşil bir Kahramanmaraş istiyoruz. Ormanlarımızı koruyarak gelecek nesillere de yeşil bir Kahramanmaraş bırakma gayretindeyiz” dedi.
Kapıçam bölgesi Çınarlı mevkiinde gerçekleşen etkinliğe Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç, lise öğrencileri ve çok sayıda davetli katıldı. 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlanan etkinlik, protokol konuşmalarıyla devam etti. Protokol konuşmalarının ardından ise hep birlikte fidan dikimi gerçekleştirildi.
21-26 Mart tarihleri arasını her yıl Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası olarak kutluyoruz. 
İlimiz, Orman varlığı bakımından Yüzölçümüne göre Türkiye ortalamasının üzerinde olup, yüzde 36 seviyelerindedir. 
İlimizde 2003-2020 yılları arasında 152 milyondan fazla fidan, toprakla buluştu.
Yine 2020 yılında ülkemizde toprakla buluşturulan 603 Milyon fidanın; 10 milyondan fazlası hamt olsun Kahramanmaraş’ta toprakla buluşturulmuş ve daha da fazlası buluşturulmaya devam edecektir. 
Yemyeşil bir Kahramanmaraş istiyoruz. 
Ormanlarımızı koruyarak gelecek nesillere de yeşil bir Kahramanmaraş bırakma gayretindeyiz. 
Bu vesileyle bugün aramızda olan ve yeşil örtünün korunması ve yayılması adına emek veren tüm hemşerilerime şükranlarımı sunuyorum. 
İnşallah her bir ferdimizin duyarlılığı ve gayretiyle yemyeşil bir şehir ve yemyeşil bir Türkiye inşa edilir.
Ağaç dikimi konusundaki hedeflerini anlatan Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç, “Ülkemiz orman varlığı her yıl düzenli olarak artmaktadır. 1999 yılında 20 Milyon 800 bin hektar olan orman varlığımız günümüzde 22 Milyon 900 bin hektara ulaşmıştır. Ülkemizin yüzölçümünün ise yüzde 29.4’e ulaşmıştır. 1946-2002 yılları arasında 56 yıllı sürede 4 milyar fidan toprakla buluşturulurken, 2002 yılından itibaren 18 yıllık sürede 5 milyar 500 milyon fidan toprakla buluşturulmuştur. 2023 yılında ise hedefimiz 7 milyar fidanı toprakla buluşturup ülkemizin yüzde 30’unu ormanlarla kaplı hale getirmektir. Önem git gide artan ormanlarımızın başta korunması sonrasında alanların genişletilmesinde üzerimize düşün görevleri Orman Genel Müdürlüğü olarak ziyadesiyle yapacağımızdan emin olabilirsiniz” dedi.
Buda Kahramanmaraş Yemyeşil alana sahip. 
İnşallah yeşil bir ülkeye sahip oluruz ve nefes alırız. 
Geleceğimiz kurtulur.