Halk arasında şişmanlık, diğer bir deyişle obezitenin tüm dünyanın ortak sağlık probleminin başında geldiğini bilmeyen yok.

Ülkemiz Corana belası ile uğraşırken birde birdeObezite ile uğraşmasın…

Sağlık Her şeyden Önemli, bunun için dikkat etmeliyiz.

Öncelikle sokağa çıkmamaya gayret göstermeliyiz.

Maalesef Yasaklarda gelmeye başladı, özellikle Hafta sonları…  

Uzmanlar, Korona virüsü nedeniyle evde kaldığımız şu günlerde, hareket kısıtlılığının da dikkate alınarak, dengeli beslenmenin önemini ve obeziteye dikkat çekekmekte.

Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koronavirüs tedbirleri kapsamında evde kalmak zorunda olanlara yönelik ‘evde kalın hareketsiz kalmayın’ sloganıyla spor hizmetlerine yönelik çalışma yaparak Koronavirüs salgınına karşı uzmanların önerdiği tedbirler doğrultusunda, evlerinde kalanlar için egzersiz serileri hazırladı.

Aslında Gençlikspor İl Müdürlüğü sessizliğini korurken Kahramanmaraş’ta bugün Gazetesi Yaz İşler Müdürü ilker Yiyen bu konuyu yazı dizisi haline getirmesi ile gündemde yer tuttu.

Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Koronavirüs salgınıyla mücadelesini birçok alanda sürdürürken bir yandan da evlerinde vakit geçirenlerin sağlığını koruması için fiziksel aktivite tavsiyeleri oluşturdu. Paylaşılan içerikler ile hareketsizliğin önüne geçecek öneriler getirilmeye başlandı. Bunun yanı sıra düzenli beslenmeye yönelik çalışmalarda paylaşarak spor camiasını bilinçlendirmeye çalıştı.

Temeli fazla yeme ve hareketsizlikten kaynaklanan bu sağlık sorununa karşı evde kalmamız gereken bu günlerde daha dikkatli olmalıyız.

Pek çok insanımız evde kaldığı için sıkılabilir.

Boş vaktini değerlendirmek veya evde bir şeylerle uğraşmak adına çeşit çeşit yeme ve tatlıların yapıldığı bu günlerde beslenmemize daha çok dikkat etmemiz gerekiyor.

Evde kaldığımız daha az hareket ettiğimizi de göz önünde bulundurursak ‘Evde kal’ günlerinde vücut direncini ve bağışıklık sistemini güçlü tutacak gıdalarla aşırıya kaçmadan beslenmeliyiz.

Dolayısıyla da evde daha aktif zaman geçirmenin yollarını bulmalıyız.

Aksi takdirde sıkılacağız; sıkıldıkça da mutfak ve buzdolabını daha çok sık ziyaret edeceğiz.

Koronalı günlerde mutfakla aramıza mesafe koyarak yani mutfak ziyaretlerimizi seyrekleştirerek, ev içinde yapabileceğimiz maksimum fiziksel aktiviteyi yapmamız gerekir.

Beslenmede altın kural “küçük bir hareket bile hiç hareket etmemekten daha iyidir.”

Unutulmamalıdır ki karantina günlerinde koronadan izole olmamız ne kadar önemli ise mutfaktan da izole olmamız ve hareket etmemiz o kadar önemlidir.

Kalın Sağlıcakla…