Yazar Ali Erkan Kavaklı(Akit Gaz), geçtiğimiz Cuma günü Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’a açık mektup yazarak, eğitimde atılması gerek adımları yazmış. Ülkemizin sorunlarını çözmek için dindar bir nesil yetiştirilmesi için, adanmış eğitimciler ile kaliteli kitaplar olması gerektiğini vurgu yapılan o yazısında; “Cumhurbaşkanımızın “dindar nesil” yetiştirme azim ve çabasında olduğuna inanıyorum. Ankara İlahiyatın 70. Yılında yaptığı konuşmada; “Dindar neslin olduğu bir ülkede inanıyorum ki tüm manevi değerler bir anda yüksek bir çıkacaktır” demişti. (7 Kasım 2019, Yeni Akit) Cumhurbaşkanımızın yanıltıldığı veya yanlış bilgilendirildiği çok açık ve kesin. Bakınız MEB’in fen bilimleri, fizik, kimya, biyoloji, coğrafya, hayat bilgisi, astronomi kitapları Allah’ın eserlerini anlatır. Atom, elementler, hücre, bitkiler, hayvanlar, insan, dünya, Güneş sistemleri, evren… Hepsi Yüce Yaratıcının eseri. Evreni inceleyen ders kitaplarında bir kere bile “yaratıcı, Tanrı, Allah” kelimeleri geçmiyor. “Doğa yaptı, doğal, kendiliğinden, sebepler yapıyor” deniliyor.

Sonra Cumhurbaşkanımız İbn Haldun Üniversitesi açılışında eğitim ve kültür alanında istenilen başarıyı gösteremediklerini; istenilen başarıyı yakalamak için ilim, sanat ve kültür adamlarına ihtiyaç olduğunu vurguladı…MEB; fen bilimleri ders kitaplarını, sadece materyalist, pozitivist, dinsiz, evrimci bilimcilerinin bakış açısı ile yazdırıyor. İnançlı ilim adamlarının eserlerini görmüyorlar, kaynak kabul etmiyorlar, yok sayıyorlar. MEB kitaplarını okuyan gençlerimiz ateist ve deist olabiliyor…”

Kavaklı hükümetin yaptığı hizmetlerini de yazdığı o yazısının sonunda: “Akif’in tarif ettiği Asım’ın neslini yetiştirecek “imanlı, edepli, liyakatli ve vicdanlı muallim” yetiştirmek şart” olduğunu yazmış. Eyvallah!

Demiş ama artık o eti kemiği de senin diyerek öğretmene teslim edilen eğitim dönemi kapandı, şimdilerde eti senin, kemiği yapay zekanın dönemi başladı.

Bana göre yukardaki yazı eski normallere göre eğitimdeki eksiklikleri ve yapılması gerekenleri el almış. Ancak eğitim yeni normallerde böyle yürümeyecek, Sil baştan yapılandırılacak. Çünkü DÜNYA YENİ BİR DÜZENE ZORLANIYOR. Yani Dijital Dünya Düzenine adım attık, yeni normallerde müfredat ve öğretmen tanımı da değişecek. On, on beş yıl içinde birçok meslek ortadan kalkacak, yeni meslekler ortaya çıkacak.

Gördüğüm şu ki; “Yeni yüzyılda “Büyük Resetçiler” yeni bir eğitim modeli tasarlıyorlar. Onlar, test çözen, öğretmeni dinleyen öğrenci tipi makbul değil diyorlar. Öğretmen verecekleri rol ise yetenek avcılığı! Ha bana göre eğitim yüz yüze olmalı ancak onlar robot insan karışımı bir düzen istedikleri için, insanlığı değişime zorluyorlar. Tabi yapabilirlerse, çünkü büyük bir direnç var…

KÜRESEL MEKANİZMAYI TAKİP GEREK

Şu son bir buçuk yıl içinde eğitimde yeniden yapılandırma söz konusu, tabi bunu görmek istemeyenler de var, komplo teorisi diyorlar yazdıklarımıza! Neyse.

Küresel mekanizmayı kuranlar, öğretmene ayrı bir görev verecek gibi görünüyor, yeni dönemde öğretmen, çocuğu daha yakından takip edecek, çocuk zaten bilgiye yapay zekâ ya da çip takılarak elde etmiş olacak. Öğretmen ise çocuğun üreticiliğini yakın takibe alacak, artık robotlar yardımcı öğretmen olarak görev alacaklar. Gelecek yüz yıla dönük bir müfredat ortaya konulacak.

Şu son yaşadığımız sıkıntılar bu sistemi kurmak için hazırlandı, Yeni Para sistemi, tek dünya düzeni, yapay zekâ eğitimi, hazır gıdalar, dijital paraya geçiş v.s.

Bunlar bize garip geliyor ama yakın bir zamanda olacak gibi, beş yıl gibi bir zaman var deniyor, biz şimdiden online eğitime başladık bile. Bizim evin önü delik deşik, süper internet hatları hızla döşeniyor ve parasız da olacak.

Peki mezunlar ne olacak? Artık diploma insana katkı sağlamayacak, özel şirketler o gençler için şirket bünyesinde eğitim verecek, aradıkları vasıftaki çocuklar işe alınacaklar.

Bu geçiş sürecinde öğretmenler dijital dünyaya kendileri hazırlamaları gerek. Belki okullar bile kapanabilir, yani uzaktan eğitim sürer diye düşünüyorum. Keza dershaneler de kapanabilir.

İstesek de istemesek de yeni bir dünya kuruluyor, robotlar insanların işini kapacak, ancak yetenekli çocuklar meslek sahibi olacaklar. Aynı şekilde mahkemelerde yeni yazılımlı robot hâkim ve avukatlar olacak. Peki inanç bunun neresinde olacak? Onu da bir başka yazımda ele alayım.

Kalın sağlıcakla.