Yaklaşık bir ay önce çıkarılan emniyet müdürleri kararnamesiyle, Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Doğan İnci Adana Emniyet Müdürü olarak, Niğde Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu ise Kahramanmaraş Emniyet Müdürü olarak atandı.

Doğan İnci, burada dört yıla yakın müdürlük yaptı. Kimse arkasından bir şey söyleyemez. Çünkü sıkıntılı bir süreçte yaşatmadı. İyi idare etti. Kentteki hassasiyetleri bildiği için ona göre inisiyatif aldı. Daha büyük il olan Adana’ya atandı.

Bizde Bugün Gazetesi olarak yeni müdürümüzü ziyaret ettik. Kendisiyle sohbetimizde Salim Cebeloğlu’nun konuşmasının bir bölümünü aktarıyorum;   

“Görevimizi yaparken, temel inancımız halkla iç içe olmak, onları dinlemek ve sorunlarına birlikte çözüm bulmaktır. Bu da şehrimizin güvenli şehir olmasından kaynaklanıyor. Kahramanmaraş’ta göreve başladıktan sonra ilk yaptığımız iş, suç haritasını çıkartarak analiz yapmamız oldu. Ona göre tedbirlerimizi aldık. En başta uyuşturucu satıcıları, organize suç çetelerini hedef aldık. Amacımız uyuşturucu satışını tamamen ortan kaldırmaktır. Trafikte de halkımızı özellikle rahatsız eden abart egzozlarla ilgi yine bazı çalışmalar yaptık. Birçok araçla ilgili işlemlerimizi yaptık. Bu konuda ciddi olarak geri bildirimler aldık.” 

Ayrıca; “Kahramanmaraş bir huzur kenti… Yasalara saygılı… İşlenen suçlar genellikle basit adli suçlar. Otopark ve trafik sorunumuz var. Bunları çözmek ve üstesinden gelmek bizlerin işidir. Bu güzel ilimize hizmet etmek için burudayız.”

Evet! müdürümüzün tespiti doğrudur. Ülkemizin en huzurlu illerinden birisi olduğumuzu biliyoruz. Ve bunu devamlı seslendiriyoruz, bir basın olarak.

Kahramanmaraş, Vatanına, Milletine, Devletine, Bayrağına ve Namusuna düşkündür. Bu her Maraşlının “kırmızı çizgisidir.” Toplumsal barıştan yanadır. Bu hassasiyetine önem verildiği zaman hiçbir sorun çıkmaz.

İlimize gelen Vali olsun, Emniyet Müdürü olsun, bürokratlar, askeriye olsun bunu hep ön planda tutarlar.

Maraş’a has “kırmızı çizgiyi” hiçe saydığınız zaman ne oldu?

Maraş olaylarının yaşanmasına neden oldu…

1978 yılında o tarihte görevli olan Vali, Emniyet Müdürü ve komutanlar kendi yetkililerini kullanıp inisiyatif alsalardı, tahmin ediyorum, olaylar başlamadan önlenebilirdi? 3 gün 3 gece devam etmez, ilimizin de olaylarla ismi anılmazdı!

Diğer taraftan:

Kahramanmaraş halkı ister vali olsun, ister emniyet müdürü, ister belediye başkanı veya siyasetçi olsun hep yanında görmek ister. Çünkü devletine saygıda kusur etmeyen ilimiz halkı, kendisini daha güvende hisseder.

Makamda oturmaktan daha çok, halkın içerisinde olmak, halkımıza mutluluk getirir. Salim Cebeloğlu’nda ise biz bunu gördük. Çalışmalarını yerinde, yani sahada yapıyor. Günün her hangi bir vaktinde Cebeloğlu’nu sahada görebilirsiniz.