Bilindiği gibi yıllar önce, Emniyet müdürlüğünün eski binasına çürük raporu verildi. Bina yıkılarak yerine otopark ve meydan yapıldı. Polis lojmanlarda yıkılarak müdürlüğe , modern tarzda akıllı binalar inşa edildi.

Emniyet müdürlüğünün yeni binasına taşınması nedeniyle Bugün Gazetesi olarak hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. Bu konuda il Emniyet müdürü Doğan İnci, bizlerle bazı bilgileri paylaştı.

“Yeni binamız en az 50 yıl ilimize hizmet edecek şekilde inşa edildi. Bu hem çalışan personelimize kolaylık sağladı. Hem de müdürlüğümüzle işi olan insanlarımız hiçbir yere gitmeden tüm birimlerimizde işlerini sonuçlandırma imkânı bulacaklar. Özel sektör ve iş adamlarımızın katkılarıyla 27 adet araç alarak müdürlüğümüze hediye ettiler. Bu da eskiyen araçlarımızın yenilenmesi oldukça yerinde oldu. Hem araçlarımız, hem de yeni binamızı yeniledik.

''Kahramanmaraş’ın en büyük özelliklerinden biriside devletine sahip çıkmaktır. Buda işleri oldukça kolaylaştırıyor. Burada suç oranları asgariye inmiş, işlenen suçlar genellikle trafik, kendi aralarında kavga, kırsal alanlarda ise kız kaçırma gibi olaylarla karşılaşılıyor.''

Emniyet müdürü Doğan İnci, “İnsanlarımızın bilinci arttıkça o ölçüde işlerimizde kolaylaşıyor. Uyuşturucu konusunda önemli başarılara imza attık. Uyuşturucu kanallarını bir bir yok ettik, uyuşturucuyu elde etme imkânını zorlaştırdık. Polis birçok konuda eğitilirken vatandaşta bilinçlendi. Bu gelişmeler göz önüne alındığında nereden nereye geldiğini görmezlikten gelemeyiz. Huzurlu olma başarısını insanlarımızla birlikte başardık” dedi.

                                            ***   

Sonuç olarak: Hiçbir başarı, hiçbir nesne insandan daha önemli değildir. Bu nedenle insana yapılan hizmet ve etik değerlerimizce kutsanmıştır. Gerçek ve kalıcı zenginlik, erdem yetkinliği, düşünce derinliği ve bilgiyle elde edilir, hizmete dönüştürülüp, insanın yararına sunulabildiği ölçüde de kalıcılığa ulaşır.

Bu başarı Emniyet Müdürü İnci’nin tatlı dili güler yüzü ve her zaman ulaşılır olması ,kendiliğinden barış ve huzur ortamını sağlamıştır.