Elbistan Belediyesi’nin ‘Esnafımın Yanındayım’ kampanyası çerçevesinde hayata geçirdiği ‘Alışveriş Bayramı’, Hulusi Efendi, Dulkadiroğlu ve Ahmet Karacabey Caddelerinde başladı. Birçok esnaf, alışveriş bayramının ilk gününde binlerce ürünü, yüzde 80’lere varan indirimler yaparak açık havaya taşıdı. Sabah saatlerinde başlayan coşku, akşama kadar devam etti. Caddelerdeki esnaflar ve vatandaşlar, akşam da Elbistan Belediyesi tarafından verilen iftar yemeğinde buluştu. Bayram, iftardan sonra da çeşitli etkinliklerle geç saatlere kadar sürdü. 
Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Alışveriş Bayramı’nın düzenlendiği caddelerde vatandaşlarla ve esnaflarla bir araya geldi. Caddeleri dolaşan Başkan Gürbüz, yaptığı değerlendirmede, “Elbistan, bayramı Cuma gününden yaşamaya başladı” dedi.
Alışveriş Bayramı için Elbistan’a ilçe dışından da çok sayıda vatandaş geldiğini belirten Başkan Gürbüz, “Büyük bir coşku var. Elbistan, şuanda dışarıda. Her yerde etkinlikler var. Şehrimize ilçe dışından da çok sayıda vatandaşımız geldi. Sokaklar dolu. Her yerde alışveriş etkinlikleri var. Birçok vatandaşımızın güler yüzü ile karşılaştım. Esnafımız da mutlu. Büyük indirimler yapılıyor. Alışverişlerini ekonomik şartlarda yapan tüm hemşerilerimize, herkesi Elbistan’a davet ediyorum” şeklinde konuştu.
Başkan Gürbüz, sözlerini, “Şehrin imkanlarını kullandığımızda ve aktif hale getirdiğimizde sokakların tamamı artık esnafımıza terk edildi. Alışveriş alanı haline geldi. Yürekten kutluyorum. Gerçekten vatandaşlarımızın bu çağrıya olumlu yanıt verip alışveriş yapmaları, esnafımızın da yine aynı şekilde ciddi indirimler yaparak destek olmaları bizim için son derece ve sevindirici. Sahada vatandaşlarımız ve esnafımızla beraber iftar ettik.İftardan sonra vatandaşlarımız aynı ilgi ile sokakları dolduruyor. Elbistan, karnaval havasına büründü. Alışverişi bayramı, alışveriş festivaline dönüştü. Bundan sonraki süreçteki çalışmaları daha ileri noktalara taşımayı planlıyoruz. Bu çalışmaya emek veren, katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Bu projenin amacına ulaştığını düşünüyorum” cümleleri ile tamamladı.

Editör: Haber Merkezi