Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, kentin 6. bölge teşviklerinden yararlanmasının istihdama önemli katkı sağlayacağını söyledi.
Vali Tuncay Sonel, resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ve Tunceli'nin de yararlanacağı 6. bölge teşvikleriyle ilgili İHA muhabirine değerlendirmede bulundu.
Tunceli'nin 6.Bölge Teşviklerinden faydalanmasının dün 30307 sayılı resmi gazetede yayımlanmasıyla gerçekleştiğini anımsatan Vali Sonel;"İlimize gelecek yatırımcılar üretim,satınalma, makine,teçhizat , kredi,teminat, tesis ve fabrika desteği gibi çok büyük avantajlara sahip olacaklar. Bizler yatırımcılarımızı bundan önce olduğu gibi bundan sonra da her anlamda desteklemeyi sürdüreceğiz"dedi.
Göreve geldikleri günden itibaren kentte istihdamın arttırılmasına yönelik önemli projeler gerçekleştirdiklerini dile getiren Vali Sonel;"Valilik ve belediye olarak ilimize davet ettiğimiz yatırımcılarımız 2 binden fazla istihdam sağlayacak tekstil fabrikalarını bir bir faaliyete geçiriyor. İlkinde şuan da bir çok kardeşimiz iş başı yaptı. Kısa süre içerisinde ikinci atölyede hazır hale gelip önemli bir istihdam sağlayacak.Bizler de valilik ve belediye olarak istihdam edilen tüm kardeşlerimizin 1 yıl süreyle servis ve yemek masraflarını karşılayarak destek oluyoruz. Kentimizin Artık 6.bölge teşviklerinden yararlanmasıyla yeni istihdam kapıları açılacaktır"ifadelerini kullandı.
Tunceli dahil bir çok il için önemli olan 6. bölge teşvik desteği nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile Bakanlar Kuruluna teşekkür eden Vali Sonel, yatırımcıları da kentte davet etti.
Editör: Haber Merkezi