Araç muayene istasyonlarında, muayene için gelen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturuyor. 

TÜVTÜRK Araç Muayene Randevusu almadan önce bazı hususlara dikkat edilmesi süreci sizin için daha kolay bir hale getirmektedir. Randevu alınmasından önce dikkat edilmesi gereken hususlar şunlardır;

  • Ücret ödemesi yapılmadan randevu alınması; her hangi bir ücret ödemeden randevu kurumun internet sitesi üzerinden alınabilmektedir. Ücret ödenmesine gerek bulunmamaktadır. Farklı yöntemler ile alacağınız randevularda ücret ödenmesi gerekebilir.
  • Yoğunluğu hesaplayın; Randevu aldığınız merkezin yoğun olması durumunda işinizin daha uzun süreceğini bilerek ona göre hesap yapın. Bu süre bazı durumlarda 2 saate kadar artış gösterebilmektedir.
  • Cezaları mutlaka kontrol edin; Araç üzerinde her hangi bir trafik veya farklı bir cezanın bulunup bulunmadığını kontrol edin. Böyle bir durumda istasyon içerisinde işleminizin tamamlanması mümkün olmayacaktır.
  • Belgeleri mutlaka yanınızda bulundurun; Muayene işlemlerinde sizlerden bir takım evraklar talep edilmektedir. Bu evrakların teminini ihmal etmeyin. Her hangi bir evrakın eksik bulunması durumunda işlem yapılmamaktadır.
  • Ödemeler kart ile yapılmıyor; ödeme noktasında kartınıza güvenmeyin. İstasyonlarda tüm ödemeler peşin yapılıyor. Bu sebeple ihtiyacınızı karşılayacak kadar nakit bir tutarı muhakkak yanınızda bulundurmanız gerekmektedir.
  • Muayeneyi geciktirmeyin; Ceza-i bir işlemin yapılmaması için muayene tarihinin geçmemesine dikkat edin. Randevu alınması noktasında son güne işinizi bırakmayın. Tarihin geçmesi ile birlikte ceza-i işlem uygulanacak trafikte sorunlar yaşamanıza sebep olacaktır.
  • Araç içerisinde gerekli olan ekipmanların kontrolü; Aracınızda bulunması gereken tüm ekipmanları hassas bir şekilde inceleyin. Her hangi bir ekipmanın eksik olması durumunda muayene onaylanmamaktadır.

TÜVTÜRK Araç Muayene

Muayeneler rutin olarak yıl içerisinde belli dönemlerde yapılmaktadır. Araçların rutin olarak bu istasyonlara gelmesi araçların bakımı ve buna bağlı olarak kazaların azalmasını sağlamaktadır. Araçlar daha bakımlı olarak kullanılmakta ve yıl içerisinde olan masraflar en aza indirilmektedir. Vatandaşları ilk etapta zorlayacak bir durum olarak gözükse de genel anlamda son derece önemli ve vatandaş faydasına olacak bir işlemdir. Genel anlamda işlemlerin yapılmasından vatandaşlar daha karlı olmaktadır.

Editör: Haber Merkezi