FİSKOBİRLİK'in Olağan Mali Genel Kurulu yapıldı.
Giresun'da bulunan FİSKOBİRLİK Entegre Tesisi'nde yapılan toplantıda konuşan FİSKORBİRLİK Başkanı Lütfi Bayraktar, FİSKOBİRLİK'in zorlu süreçlerden geçerek bu günlere geldiğini söyledi. Kurumun geçmişe oranla daha güçlü bir yapıya geldiğini ve bunun da devam ettiğini belirten Bayraktar, "En batık zamanında bile sıkıştığınız zaman başvurduğunuz yer burası, ama sözlü, ama yazılı ama fiili buraya başvuruyorsunuz. Dolayısıyla bu kuruma toplumca her zaman sahip çıkmak lazım" dedi.
Üreticiye de sitem eden Bayraktar, üreticinin fındığını tüccara 8, 50'den sattığını ama FİSKOBİRLİK'e geldiği zaman satmadığını kaydetti. Bayraktar konuşmasına şöyle devam etti:
"Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) fındığı 10 liraya alıyor, serbest piyasa ise 8,50 alıyor. Biz de 8,50 ve üzeri 9,00 liraya almaya çalışıyoruz. Ama üreticimiz bize şunları soruyor hep 'sen üretici birliği değil misin? Bizi korumayacak mısın? Niye biraz daha para vermiyorsun?' Ben de şimdi sizlere soruyorum; 8,50 liraya gidip tüccara fındığı veriyorsunuz da kendi kurumunuza niye 8,50 liraya vermiyorsunuz. Niye benden 9 lira istiyorsunuz ? Ben o fındığı 50 kuruş ve üzerinde aldığım zaman aslında hepinizin 'Lütfi sen ne yapıyorsun, sen bu fındığı işleyeceksin, satacaksın, piyasayla rekabet edeceksin, sen bu kurumu batırmak mı istiyorsun ?' diyerek beni yakamdan tutup silkelemeniz lazım."
FİSKOBİRLİK'in el birliğiyle ayağa kaldırılmaktan başka bir şansı olmadığını ifade eden Lütfi Bayraktar, "Bu gemi tek başına yürümez. Biz ticaret yaparız onu söyleyeyim, kendi yağımızda kavruluruz, bir kısım yüklerimiz var ama geçmişte kalan, bu kurum sıfırlandığı anda kendi kendini götürecek durumda ama bu kurumun piyasada belirleyici etki olmasını istiyorsanız, dünyada ve burada ciddi bir aktör olmasını istiyorsanız, net söylüyorum kesinlikle hepimize iş düşüyor" ifadelerini kullandı.
Konuşmanın ardından mali genel kurulda gündem maddeleri delegelerin huzurunda okundu ve oylamaya sunuldu.
Editör: Haber Merkezi