Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü, CEIPES (İtalya), FONIX AS (Norveç) ve MGL Video (Avusturya)  kurum temsilcilerinin katılımlarıyla Trikala'da gerçekleştirilen toplantıya Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Proje Geliştirme, Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Prof. Dr. Ferhan Tümer ve Tarımsal Yayım Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürü Prof. Dr. Emine İkikat Tümer katıldı.

Proje ile göçmen ve geçici koruma statüsündeki mültecilerin istihdamının insana yakışır iş anlayışı çerçevesinde gerçekleştirilmesini desteklemek, girişimciliğin arttırılması, istihdam olanaklarına erişme ve dil engelinin ortadan kaldırılması başta olmak üzere tüm dezavantajlı konumda bulunan kişilerin iş piyasasına entegrasyonuna katkı sağlanması amaçlanıyor.

Toplantıda FONIX “İş Planı Geliştirme”, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi “Yeni Girişimciler için Finans Kaynakları”, MGL Video “Avrupa'da Sosyal Girişimcilik”, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi “Start-up”, CEIPES “Göçmen Girişimciliğinin Teşvik Edilmesi ve Desteklenmesi” modüllerini sundular.

Tüm ortaklar tarafından hazırlanan öğrenme modüllerinin içerikleri tartışılarak ortakların görüş ve önerileri ışığında modüle ve projenin ikinci fikri çıktısı olan Online Öğrenme Platformuna son halinin verilmesi kararlaştırıldı.

Proje kapsamında belirtilen tüm çalışmalar çalışma takvimine uygun olarak devam ederken, proje faaliyetleri ortak kurum ve kuruluşlarla eş zamanlı olarak yürütülüyor.

Editör: Haber Merkezi