Toplantıya Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Üzüm, İş Güvenliği Uzmanı Mesut Korkmaz, Kızılay kan görevlisi Oktay Gündüz ve okul müdürleri katıldı. İl Millî Eğitim Müdürlüğü M. Sait Kırmacı Salonundaki toplantı, katılımcı okul müdürlerine  “Dersimiz Kan Bağışı” Kampanya hazırlık sürecini anlatan bir broşür belge dağıtımı ile başladı.  Toplantının açılış konuşmasını İş Güvenliği Uzmanı Mesut Korkmaz yaptı.

“Yaklaşık 2 yıl sürecek bir protokol, Protokol kapsamında 2 yıl sürecek şekilde okullarımız da kan bağışı yapılacak, tabi amacımız sadece kan bağışı değil, çocuklarımızı bu konuda bilinçlendirmek, ileride kendilerinden sonraki nesillere de bu bilinci aktarmak şuuru vermek” diyerek sunu eşliğinde konuşmasına başlayan Kızılay kan görevlisi Oktay Gündüz, ilerleyen zaman dilimi çerisinde:

“Kan bağışının önemi, kan nasıl alınıyor, hangi şartlarda kan alınıyor konularından sonra Kan Transfüzyonu aşama aşama günümüze kadar olan çalışmaları anlatıldı. Kan grupları ve Kan Transfüzyonu öncesi kişileri sağlığı açısında soruların sorulması, Ülkemizde ki kan ihtiyacı, kan bağışı tipi, kriterleri,kan bağışının uygunluğu durumunda 28-60 yaşı arasında herkesin kan verebileceğini , Kampanya hazırlık süreci ile ilgili öğrencilerin bilgilendirilmesi, velilerin bilgilendirilmesi, kampanya kararı ve “Kan”panya zamanı ile ilgili bilgiler verildi. Toplantının sonu soru-cevap şeklinde sona erdi.

 (HABER-FOTO: İLKER YİYEN)


 

Editör: Haber Merkezi