Milli Eğitim Bakanlığının Kütüphanesi olmayan hiçbir okulun kalmamasını hedefiyle 2022 yılı için başlattığı çalışmalara katkı sunmak amacıyla ilçemizde başlatılan kütüphane kurma ve okul kütüphanelerindeki kitap sayılarını artırma seferberliğine Onikişubat Vali Hilmi Tolun Ortaokulu da dâhil oldu.

Toplantı öncesi davete katılan mahalle muhtarlarına bilgi veren okul müdürü Bayram Kaplan, okullarında geniş bir kütüphane alanının bulunduğunu, kitap raflarını kitaplarla doldurmak için çalışmalara başladıklarını, hedeflerinin 15.000 kitaptan oluşan bir kütüphane kurmak olduğunu ve bu konuda mahalle muhtarlarının ve hayırseverlerin desteklerini beklediklerini ifade etti. Kaplan: “Günümüzde ufku açık, milli ve manevi değerlere sahip çocuklar yetiştirmek onları nitelikli kaynaklarla buluşturmakla mümkün olmaktadır. Bu hususu temin etmek, öğrencilerimizi kitapların engin dünyası ile buluşturmak için gayret içerisinde olacağız.” dedi.

Toplantıda muhtarlarla buluşan Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen, müdürlük olarak özellikle son üç ayda kütüphanesiz okul kalmaması noktasında çaba sarf ettiklerini, bunun ötesinde kurulan kütüphanelerin kitaplarla zenginleştirilmesi noktasında okullara destek verme hedeflerinin olduğunu söyledi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Gökşen şunları kaydetti: “Çocuklarımız telefon ve dijital araçların olumsuz etkilerine maruz kalarak yetişiyor maalesef. Bu zararları asgari düzeyde tutmak onları kitaplarla buluşturmakla mümkündür. Bulunduğumuz her ortamda, sorun gördüğümüz alanlarda çözümün eğitimden geçtiğini, her şeyin başının eğitim olduğunu görüyoruz. Okul kütüphanemize katkı sunmak üzere burada bulunan, eğitime destek veren muhtarlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Toplantıya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen, Şube Müdürü Dilek Konuş, Okul müdürü Bayram Kaplan, Onikişubat Muhtarlar derneği başkanı Ahmet Kılçık, okul aile birliği başkanı Tuba Hançer, mahalle muhtarları ve veli temsilcilerinin katıldı. Mahalle muhtarları tarafında destek verilmesi hususunda mutabık kalınan kütüphaneye Şehit Hüseyin Kılçık Kütüphanesi adının verilmesi kararlaştırıldı. HABER: İLKER YİYEN

Editör: Haber Merkezi