KSÜ Eğitim Fakültesi youtube kanalından canlı yayınlanan programın açılış konuşmasını üniversite Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can yaptı.

Ülkemizin önde gelen eğitimcilerinden Prof. Dr. Servet Özdemir’e katkıları için teşekkür ederek konuşmasına başlayan Rektör Can, “ Bugünün ve geleceğin dünyası çok değişiyor. Eğitimde girişimcilik, etkili iletişim, liderlik, grup çalışması, yaratıcılık kavram ve değerleri yanında endüstri 4.0 toplumunun getirdiklerini eğitime yansıtmalıyız. Bu dönemin öne çıkan kavramları olan yapay zekâ, robotlar, bulut bilişim, sanal gerçeklik, nano teknoloji, teknolojik inovasyon vb. olguları ve süreçleri eğitime de yansıtmalıyız. Çocuklarımızı ve gençlerimizi bugünün ve geleceğin şartlarına göre yetiştirirken, onların hayatı anlayan, anladığını uygulayan, kendisinin ve çevresinin farkında olan bireyler olması için de programlarımızı zenginleştirmeliyiz. Hayatta çok şey değişiyor ama değişmeyen ve bizi biz yapan değerlerimizi de nesillere öğretmeliyiz.” şeklinde konuştu.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nail Yıldırım da kısa bir selamlama konuşması gerçekleştirerek, seminere katkı ve katılım sağlayan herkese teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından Eğitim Fakültesi öğretim Üyesi Doç. Dr. Ramazan Yirci’nin moderatörlüğünü gerçekleştirdiği seminer programına geçildi.

Seminer kapsamında Ankara Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Servet Özdemir, "Gelecekte Eğitim" başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Özdemir, eğitimi okul duvarlarına sıkıştırmamamız gerektiğini, çocuklara doğayı, oyunları, geleneksel alışkanlıklarımızı yani hayatı göstermemiz gerektiğini vurguladı.

Eğitimin amacına yönelik düşüncelerini dile getiren Özdemir; "Eğitim gençlere bu dünyayı anlamaları için yardımcı olmak zorundadır. Yani nasıl işlediği ve yollarını nasıl bulacaklarını öğretmelidir. Hisleriniz; düşünceleriniz, hayalleriniz, umutlarınız ve kaygılarınızla kendi bilincinizin oluşturduğu dünyadır. Eğitim çocuklara kendilerini ve dünyayı tanımayı öğretmelidir." ifadelerini kullandı.

Çocuklar için oyunun önemine de değinen Prof. Dr. Servet Özdemir; "Oyun çocukların anlamayı ve deneyimlemeyi öğrendiği en önemli araçtır. Gerçek oyun denetlemez ve kendiliğinden başlar. Oyunbaz çocuklar hayatın her alanında diğerlerinden daha başarılıdır. Oyuna doğal olarak motive olunur. Oyun zihinsel bir durumdur, iş ile oyunu karıştırmamak gerekir. Oyun hoşa giden bir şeydir, mecazidir. Oyun aktif katılımdır. Oyunun kuralları dış faktörler tarafından belirlenmez. Takım çalışması, problem çözme, yaratıcılık oyun ile gelişir. Oyun çocuğun esnek ve kendine yeterli hale gelmesini destekler." diye konuştu. (HABER: YASEMİN YÜZBAŞIOĞLU)

Editör: Haber Merkezi