Gençlerin yükseköğrenimleri sürecinde almış oldukları eğitimle birlikte kişisel kapasite gelişimine katkı sağlamak amacıyla KSÜ Avşar Yerleşkesinde ‘Genç Ofis’ açılmasını öngören protokol, KSÜ Rektörlük Makamında Rektör Prof. Dr. Niyazi Can ve Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz tarafından imzalandı.

Genç Ofis protokolü kapsamında üniversite öğrencileri ile üniversite akademik ve idari personelinin gençlik merkezi faaliyetlerinden yararlanabilmeleri için gençlik merkezlerinin tanıtılması, öğrencilerin ihtiyaç duyduğu alanlarda uygun görülen faaliyetlerin organize edilmesi ve gerçekleştirilmesi hedefleniyor. KSÜ akademik ve idari personelinin kurulacak Genç Ofis aracılığıyla gençlik merkezlerindeki gönüllük faaliyetlerine katılımlarının sağlanması da protokolün hedefleri arasında yer alıyor.

İmzalanan protokolle lisans ve ön lisans programlarında  ‘Gönüllülük Çalışmaları’ seçmeli ders olarak verilecek. Genç Ofisler, üniversite gençlerinin gönüllülük faaliyetlerini hayata geçirmelerinin yanı sıra onlara kariyer planlamaları noktasında da fırsatlar sunacak.

Protokolle gençler kurulan ofisleri kullanarak kişisel, sosyal, sanatsal, sportif ve kültürel hizmetleri yerinde ve etkin kullanabilecek, Türk kültürünün önemli bir parçası olan gönüllülük ve yardımseverlik çalışmalarına da katılabilecekler.

İmza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, KSÜ olarak öğrencilerin eğitim gördükleri mesleki alanda en iyi şekilde yetişmeleri için gerekli çalışmaları yürütürken ayrıca bireysel gelişimlerine katkı sunacak sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleri imkânlar ölçüsünde desteklediklerini hatırlatarak, Genç Ofislerin bu anlamda yürütülen çalışmalara önemli bir katkı sağlayacağını ifade etti.

‘Sürekli Eğitimin, Değişimin Ve Geleceğin Adresi’ vizyonuyla gençlerin her alanda donanımlı bireyler olarak hayata hazırlanmaları için 70’e yakın öğrenci topluluğunu teşvik ederek ve destekleyerek yılda yaklaşık 700 etkinliğe ev sahipliği yaptıklarını ifade eden Rektör Can, “Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ile imzaladığımız protokol, üniversite olarak gençlerin gelişimleri yönünde sürdürdüğümüz projelere katkı sağlayacak ve yeni projeleri hayata geçirme azmimizi güçlendirecektir.” şeklinde konuştu. 

Editör: Haber Merkezi