Karabağ’ın işgalden kurtarılması ve Hocalı katliamı gibi konuları merkeze alan 2-4 Haziran 2022 tarihleri arasında Uluslararası Balkan Üniversitesi (Makedonya) ve Azerbaycan ADA Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen kongrenin kapanış oturumu üniversite rektörlerinin katılımlarıyla Azerbaycan’ın Karabağ bölgesinde yer alan tarihi ve kültürel öneme sahip Şuşa kentinde yapıldı.

VII Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi kapanış oturumuna Yükseköğretim Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Rahmi Er, YÖK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. M. İ. Safa Kapıcıoğlu, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Dursun Erdem, Azerbaycan ADA Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hafız Paşayev ile Türkiye’den 35 ve Azerbaycan’dan 5 üniversitenin rektörleri katıldı.

Program kapsamında “Medeniyet Tarihine Hasredilmiş Panel” isimli kapanış paneli gerçekleştirildi. Panelde konuşmacı olarak Prof. Dr. Rafael Hüseynov, Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu, Prof. Dr. Ömer Türker, Dr. Öğr. Üyesi Zehra Bilgin yer aldı.

Kapanış programının ardından üniversite Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can kongre katılımcıları ile birlikte Ermenistan’ın işgalinden kurtarılan Karabağ bölgesinde yer alan Azerbaycan’ın tarihi ve kültürel öneme sahip Şuşa kentini gezdi.

Şuşa’da yer alan şehitliği de ziyaret eden Rektör Can ve beraberindeki heyet, Karabağ’ın işgalden kurtulmasının ardından mayınlardan arındırılan bölgeleri gezerek, kentin tarihi ve kültürel öneme sahip noktalarını da ziyaret etti.

Editör: Haber Merkezi