Onikişubat Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen ve bu yıl 5'incisi yapılan “Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor” kitap okuma sınavı açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, korona virüsüne ilişkin alınan önlemlere de değindi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın koronavirüs önlemlerine ilişkin uygulama başlattığını belirten Cemal Yılmaz, ''Korona virüsünden korunmayla ilgili bakanlığımızın belirlemiş olduğu okullarımızda uygulamamız gereken bir program var. Bakanlığımız bize bildirdi. Hafta başından itibaren başlamıştık. Bugünden itibaren de şu anda 11 ilçemizde bütün okullarımızda dezenfekte çalışmaları hızlı bir şekilde başlatıldı'' dedi.

Dezenfekte çalışmalarının sürekli tekrar edeceğini ifade eden Yılmaz, ''Öğrencilerimizde herhangi bir durum söz konusu değil. Bizde zaten sorun olmaması için de tedbir alıyoruz. İl Milli Eğitim Müdürülüğü olarak kendi imkanlarımızı genel ve yerel imkanları kullanmak suretiyle bütün okullarımızda en taşradaki köy okulumuzdan şehir merkezindeki okulumuza kadar dezenfekte yapılıyor. Bununla ilgili bağımsız bir grup kurduk. Bu grupta günlük dakika dakika, nerede ne çalışma yapılayor, eksik ve noksanlık neler onları tamamlamak için hızlı bir şekilde çalışıyorlar. İnşallah hiçbir sıkıntıyla karşılaşmadan bu süreci atlatacağız'' dedi.

HABER: ÖMER FARUK SALMAN

Editör: Haber Merkezi