Programa Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan, Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Dr. Ahmet Yener,  Mimar Cuma Tahiroğlu, Elbistanlı şairler, ozanlar ve çok sayıda Elbistan’lı  vatandaş katıldı.

Program hayatlarını imanlarına şahit tutan aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşuna ve akabinde İstiklal Marşımızın söylemesiyle başladı. Peşinden Kahramanmaraş Elbistanlılar Eğitim Kültür Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Derneği başkanı Sayın Ali İhsan Karaman, Selamlama Konuşması yaparak, katılımcılara, programın düzenlemesine emek ve katkı verenlere teşekkür etti.

Ortaokul yıllarından beri tarihe olan merakından, nerde bir eski evrak, eski bir aba, eski bir kitap görse almış saklamış, sokaktan toplamış, eskiciden almış, bit pazarından seçmiş. Yıllar sonra bunların ne kadar değerli olduğunu anlamış anlamış anlamasına ama gözünü kırpmadan da Elbistan müzesine bağışlamış tarihçi Yazar Orhan Saydam, sunu eşliğinde  Elbistan’ın geçmişten bu güne tarihsel sürecini anlattı.

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz‘e derneğe olan katkılarından dolayı Kahramanmaraş Elbistanlılar Eğitim Kültür Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Derneği başkanı Sayın Ali İhsan Karaman tarafından plaket takdim edildi.

Ömer Kaya, Cumhuriyet dönemi öncesi şairlerden Saltoğlu Rıfat‘ın şiirini seslendirdi. Cengiz Demir, Elbistan Curasıyla Cumhuriyet dönemi öncesi Elbistan türkülerinden Bir Durna Uçurdum Huplar Gölünden türküsünü yorumladı.

Mikrofona bir daha davet edilen tarihçi yazar Orhan Saydam, Elbistan’ın Milli Mücadele yıllarını anlatı. Buram bundan sonra şöyle gelişti:

Şair Celalettin Kurt, Abdurrahim Karakoç‘un bir şiirini seslendirdi. Sanatçı Damla Sarıçiçek, ise sözleri Abdurrahim Karakoç’a ait Mihriban halk türküsünü yorumladı.  Sanatçıya gitarıyla  Mustafa Aydın ve saz ekibi eşlik etti.

Elbistan’da âşıklık geleneğinin temsilcilerinden olan Aşık Tekin bir Mahsuni Şerif türküsü seslendirdi.

Fatih Özcan, Elbistan da Tarım, ziraat ve hayvancılık faaliyetleriyle ilgili sunumunu gerçekleştirdi.

Oğuz karakoç, Türk şiirinin Beyaz Kartalı Bahaettin Karakoç’un bir  şiirini seslendirdi.

Mahir Başpınar, şair –Hayati Vasfi Taşyürek‘ e ait bir  şiiri seslendirdi.

Elbistan Halk Eğitim Merkezi halk Türküleri korosu Damla Sarıçiçek, Elif Doğan, Gizem Kuş,  Mehtap Tekin, Merve kuş , Serap Ulu, Suzan Yıldırım, Ahmet Yolcu, Alper Özdemir, Cafer Yıldız, Enes Yücel, İsmail Yükselen, Nurullah Doğan, Sedat Binboğa, Şeyhamit Yüksel,Orkestra: Gitar: Mustafa Aydın. Bağlama: Cengiz Demir, Aykut Alagöz, Aşık Tekini, Suat Türkmen. Bendir: Mustafa Gümüş eşliğinde Elbistan Türkülerini seslendirdiler.

Seyit Ahmet Kutuzman şiirini, Durdu Mehmet Öztoy seslendirdi.

Ahmet Cansız Güllü şiirini,  Fatma Doğuç seslendirdi.

Ahmet Çıtak Şiirini  Fuat Bostancı seslendirdi.

Hacı Hasan Uğur’un  şiirini  kızı Zübeyde Kozanoğlu seslendirdi.

Programın Kapanış konuşmasını Mehmet Dalkanat yaptı ve şu ifadeleri kullandı:

“Asıl sunucumuzun acil bir durumu söz konusu olunca böyle bizim gibi yedekler devreye girmek zorunda kalıyor. Sağ olsun Funda Hanım imdadımıza yetişti de telafi eder gibi olduk. Kendisine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Ve sürçü lisan ettik ise hepinizin hoş göreceğini ümit ediyorum. İşin aslı bir buçuk iki saatlik bir zaman diliminde Elbistan’ı hakkıyla tanıtmanın mümkün olmayacağını hepimiz biliyoruz. Maalesef imkânlarımız ve vakitlerimiz sınırlı. Her şeye rağmen Elbistan için, Elbistan kültürü sanatı edebiyatı için çırpınan birilerinin var olduğunu, var olacağını görmüş olmak da sevindirici. Bu manada Elbistan halk eğitim merkezi halk türküleri korosunu hazırlayan emeği geçen imkân sağlayan herkese teşekkür borçluyuz. .çalışmalarının devamını diliyoruz. TRT de unutulmaya yüz tutmuş Elbistan Halk türkülerini yeniden gün ışığına çıkartan Cengiz demir kardeşimi tebrik ediyorum. Canhıraş bir yoğunlukla emeğini esirgemeyen Mustafa Aydın Kardeşimi kutluyorum. Ve emeği geçen herkesi alkışlıyorum. Yeniden yeni etkinliklerde buluşmak dileğiyle hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum…. dedi.

Editör: Haber Merkezi