Yoğun talep ile okul kapasitesinin dolmak üzere olduğunu belirten ve insanlar tarafında takdir gördüğünü söyleyen Gürsoy, ‘’Benim için akademik başarılar çok yüksek ayrıca İngilizce dil eğitimi çok iyi bu okulun. Ben doktorum, üniversitede de yaşadığım en büyük problemlerden biri İngilizceyi bilmemekti. Hala da devam ediyor. Ama burada çocuklar anaokulundan itibaren lise sona kadar olan eğitimde yabancı dil İngilizceyi bir fill olarak ciddi bir şekilde eğitim alıyorlar’’ dedi.

Çocukları çok sevdiğini belirten Gürsoy, ‘’Kahramanmaraş’ta bir ihtiyaç olduğunu biliyordum. Ve buraya bu şekilde bir yatırım yapmaya karar verdim.  Yaptığım yatırımdan dolayı da çok mutluyum. Çünkü ben okulun içerisine girdiğimde nefes alıyorum.  Çocuklarla birlikte olmaktan keyif alıyorum.  Onların başarılarından mutlu oluyorum. Kahramanmaraş’ta bu okulu kurarken ilk hedefim Türkiye’den birinciler çıkacağını nasip olsun. İlk senemizde 8. Sınıftan 9. Sınıfa geçerken Türkiye 1.ci çıktı. Bu benim için en büyük mutluluk. Bir çocuk yetişirken hem akademik hem sosyal yönden yetişmesi gerekiyor. Burada akademik başarı ciddi şekilde kontrol ediliyor. Sosyal yönden pedagojik yönden ayarlanıp sosyal etkinlikler burada yapılıyor. Ben hem bu okul için hem Kahramanmaraş için insanın vizyonunu geliştirecek işler yapmaya devam edeceğim. Şuan da burada yapılacak işlerde son derece mutluyum. Bundan sonra inşallah Kahramanmaraş’ta güzel yatırımlar yapacağız. Maraş’ın doğasını değiştirmeye devam edeceğiz’’ ifadelerini kullandı.

Sınıf kapasitelerinin 24 kişilik sınıflarda olduğunu ifade eden Gürsoy, şunları kaydetti;

‘’A z sayılı öğrencilerle öğretmen ilişkileri daha sağlıklı oluyor. Ama 60 kişilik sınıflarda eğitim ve iletişim çok zor olur. Bu sayıların azaltılması için okulların artması gerekiyor. Kahramanmaraş’ımız milli eğitim açısından başarısı istenilen düzeyde değildir. Okul başarısı ve sınav başarıları istenilen düzeyde değil. Burada Kaliteli okullarının artması nitelikli okulların artması Tüm Türkiye için geçerli Çünkü Türkiye’nin geleceği ve değişmesi eğitimden geçiyor. Eğitimli bir nesil yetişecek olursa çok daha farklı yerlerde olacağımız mümkündür. Çünkü katma değeri olan ürünler teknolojik alt yapısı olan ürünlerin üretilip icat edilip Türkiye’den bizim kendimizin oluşturması ancak eğitim den geçiyor. Yeni neslin daha eğitimli olabilmesi için milli eğitimin daha eğitim anlamındaki politikaların pozitif ve okul sayılarının daha fazla dediğim gibi nitelikli okullarla alt yapısı olması ile mümkündür.’’

Son dönemlerde Doğa Koleji’nin genel merkezi ile alakalı bir duruma da açıklık getiren Gürsoy, ‘’Biz french cayzing sistemi olduğu için bunu buradaki insanlar da biliyorlar. Bizimle alakalı bir durum yoktu. Ufak bir sıkıntıları vardı ama şuan da İstanbul Teknik Üniversitesi Vakfına çok daha güçlü bir vakfa genel merkeze devir oldu. Doğa bundan sonra çok daha iyi İstanbul Teknik Üniversitesi ile entegre şekilde Doğa koleji isminde yine devam edecek. ‘’ dedi.

HABER-FOTO: YAŞAR ERİKLİ/ÖMER FARUK SALMAN

Editör: Haber Merkezi