“Türkiye; Kipaş Holding gibi şirketlerimizin gayretleriyle büyüyor, güçleniyor dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.”

Bu söz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, Söke’deki Batı Kipaş Kâğıt Fabrikasının açılışında söylediği cümledir. Dahası da var…

Bu cumartesi sabah erkenden kalkıp yola koyulduk. Vali, Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Siyaset, Bürokrasi, iş dünyası, basın kısacası herkes oradaydı.

Uçağa bindik; Kahramanmaraş Havaalanından İzmir’e oradan otobüslerle Söke OSB’deki tören alanına gittik. Yolda Maren Enerjiyi, OSB’ye girince KÇS betonu, hemen karşısında ucu bucağı görünmeyen Batı Kipaş Kâğıt Fabrikasını gördük.

İlimizden 1100 km uzaklıktaki bu tesisler her bir Kahramanmaraşlının iliklerine kadar hissedeceği, gururlanacağı bir tablodur.

Kipaş Holding devler liginin torba başı aktörlerinden, Türk ekonomisinin iskele direklerinden biri olduğunu bir kez daha gösterdi…

Cumhurbaşkanımız Erdoğan 12 bin kişiyi istihdam eden Kipaş ailesine övgüler yağdırdı. İthalatı engelleyen ve üzerine de ihracat yapan Avrupa’nın en büyük kağıt fabrikasını açtı, Kipaş’tan devamını beklediğini de söyledi.

Kipaş’ın bugün Türk ekonomisine verdiği katkı, cari açığın kapanmasındaki rolü, istihdam deposu olmasındaki öncülüğü ve ülkeye kazandırdığı döviz Cumhurbaşkanımızın öne çıkarttığı en önemli konulardan biriydi.

Cumhurbaşkanımızın her Kipaş söyleminde her Kahramanmaraşlı gibi göğsümüzün kabarmaması elde değildi.

Hanefi Ağabeyi ve Halil İbrahim Ağabeyi 26 yıldır tanırım, inanın her gün bir kişi fazla istihdam etmek için varını yoğunu ortaya koyuyorlar, gönülleri de, yürekleri de memleketi için atıyor.

Kahramanmaraş dışındaki yatırımlarını da, yatırımların özelliklerine göre bu bölgelerde olması gerektiğini yoksa Kahramanmaraş’ta yapılacağını da mütevazilikle anlatıyorlar.

Törendeki ambiyansa bir daha dönelim; Kipaş Holding’in yatırımlarını içeren kısa tanıtım filmi yayımlanırken; yanımda, yönümdeki insanların şaşkınlıklarını gizleyemediğini, neredeyse Kahramanmaraş dışından katılanların ağzının açık şekilde! izlediğini gördüm.

O salonda ‘Kahramanmaraş birlik beraberlik içinde herkes gelmiş’ söylemi de kulaklarımda yankılanıyordu.

Hani yurt dışında Türk bayrağını görünce veya Türk markasına rastlayınca göğsün kabarır ya; il dışında Kahramanmaraş ismini de görünce inanın aynı duygulara sahip oluyoruz.

Açılışta o kadar iş yoğunluğuna rağmen Hanefi Ağabey ve Halil İbrahim Ağabey misafirlerle tek tek ilgilendi, evlatları yönetim kurulu üyeleri Ahmet Bey; Halit Bey, Hikmet Bey, Sinem hanımda aynı istikametten gidiyorlar ve mütevazilikte bir birleriyle yarışıyorlardı.

Türkiye’nin en büyükleri arasında yer alan Kipaş’ın yatırımlarıyla her Kahramanmaraşlı gibi bende bir kez daha gurur duydum.

Kipaş Holding Öksüz ve Gümüşer ailelerinin değil, tüm Kahramanmaraş’ın öz malıdır.

Allah yollarını açık etsin, fabrikalar çalışsın, Türkiye kazansın, Kahramanmaraş kazansın, milletimiz kazansın, hemşerilerimiz kazansın…