İnsanların karakterleri ,  düşüncelerindeki olumlu veya olumsuz fikirlerle anlaşılır.Davranışları asil ve kaliteli olan insanların karakterleri tesadüf değildir.Bu özellikleri ,dürüst düşünmenin ve bu amaca yönelik güzel fikirler üretmelerinin neticesidir.Olumsuz ve acımasız karakterler ise negatif düşüncelerin neticesidir.

Kişi yaşamını kendi düşünceleriyle şekillendirir. Ya olumlu ve pozitif düşünerek mutlu bir dünya yaratır kendisi için,yada her durumdan bir sorun çıkartarak hayatı kendisine zehir eder.Toplumumuzdaki sorunlu, suçlu insanlar, kötü düşünceler ürettikleri için bataklığa saplanmakta ve bu girdaptan da kendilerini maalesef kurtaramamaktadırlar.Halbuki  insanlar , canlılar içinde en güçlü varlıklardır.Akılları ve vicdanları , yüreklerindeki sevgi duygusuyla , bütün düşüncelerine olumlu yönde hakim olabilir, iradelerini kullanarak yaşam şartlarını, kendi lehlerine çevirebilirler.Yeter ki istesinler ve bu gücün kendilerinde olduğuna inansınlar.Her şey kendine güvenmek ve inanmakla mümkündür.Bu gücün farkına varanlar, en zayıf ve en yalnız zamanlarında bile ,hakimiyetlerini kaybetmezler.Bunun içinde sabır,çalışma ve ruhunu , fikirlerini kirli düşüncelerden temizlemeleri gerekir.

İnsan nasıl düşünürse,  karakteri  öyle şekillenir . Düşünceleri temiz olan bir insan, asla hırsızlık yapmaz, adam öldürmez, şiddete başvurmaz. Ama bu gibi kötülüklerin gizlice düşüncelerine girdiği ve orada beslendiği bir insanın, hata işlemesi bir an meselesidir. Böylece kendini ifade ettiğini düşünür.

Beyin, bedeni yönlendirir ve kendi isteklerine uymak zorunda bırakır .Yaşamı devamlı gergin ve endişeli yaşamak zorunda kalanlar,zamanla hastalık ve çöküntüye uğrarlar.Oysa neşeli ve olumlu düşünenler,bedene gençlik ve güzellik kazandırır.Çünkü beden çok hassas bir varlıktır, her türlü düşüncenin etkisinde kalır , ona göre de tepki gösterir.Asık suratlı , gülümsemeye önem vermeyen insanların davranışları tesadüf değildir. Bunlar fena düşüncelerinin etkisinde , yüzleri  erken kırışmış,mutsuz.ihtiraslı,kindar , vesveseli ve hasetlik içinde kendilerini dar bir çevreye hapsederler.Oysa herkes hakkında iyi niyet besleyen, onlarla iyi geçinmeye çalışan , olumsuz tarafları değil, iyi yönleri görmek isteyen, iyilik yapmak için fırsatları değerlendiren insanlar ise geniş bir ortamda,sevilerek, aranarak, saygı görerek yaşarlar.

İnsanlar düşüncelerini ne kadar yükseltirlerse o derecede insanca ilgi görürler. Her ilerleme, her başarı ve mutluluk özveri ister.