Evet Kahramanmaraş’ta yüz akı Sıra Dışı Dergisi 7. Sayı ile dikkatleri yine üzerine çekiyor. 

7. sayısında ‘Maraş İstiklal Harbi ve Mustafa Kemal Paşa’ kapağıyla okurlarıyla buluşturarak yine farkını otaya koydu.

Bir Önceki Sayıda Sittişah Sultanı anlatan Dergi bu sayıda Mustafa Kemal Paşa’yı gündeme aldı.

Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük devlet insanı, eşsiz deha, ebedi başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü işleyerek Yüreğimizdeki Atatürk Sevgisini ön plana çıkarmış.

100 sayfalık yenisi sayısında ‘Maraş İstiklal Harbi ve Mustafa Kemal Paşa’ başlığı altında 7. Sayısı ile göz kamaştırıyor.  

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. Yıl dönümünde dolu dolu içeriği ile dikkatleri çekiyor.

Zengin içerikli olan 100 sayfalık dergide Kripto paradan, PKK Terörü ve kadın kitabı yazarı Milletvekili Habibe Öcal’a, Kahramanmaraş’ın hayal projelerinden EXPO 2023’ten, Avrupa’nın yeni gözdesi KİPAŞ’a, Best Model of the World birincimiz Oğuzhan Bolat’tan sıra dışı bir kadın Handan Uslu’ya kadar geniş bir perspektif hazırlık var.

Derginin kapağını Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafıyla süslenmiş ve Kahramanmaraş’ın kurtuluşu için gönderdiği telgrafla süsleme en anlamlı bir kapak çalışması olmuş.

Ve 12 Şubat Ruhuna el atılmış…

Ve her zaman anlatılan Uzunoluk olayı, Kaleye Bayrak olayı ve bir çok olay…

Tabi o dönemlere öğrendiğimiz kadarı ile 1919 Yıllarında Fransız ve Ermeni askerleri birlik olup şehirde devriye geziyorlar, yolda rastladıkları, karşılaştıkları Maraş halkına hakaret ediyorlarmış…

31 Ekim 1919 Cuma günü bir grup Fransız ve Ermeni devriyesi ikindi üzeri Uzunoluk Caddesi’nden kışlalarına dönerken, o sırada tarihi Uzunoluk hamamından çıkan iki Müslüman Türk kadınına askerler yaklaşarak “Burası artık Türklerin değildir. Fransızların memleketinde peçe ile geçilmez.” diyerek kadının peçesini çekip yırttmışlar.

İşte tam o esnada tarihi Uzunoluk hamamının karşısındaki sütçü dükkanında olayı seyreden Sütçü İmam, tabancasını çekerek olaya müdahale eder. "Durun bire densizler. Yaptıklarınız yetti artık. Bugün namus günüdür." deyip silahını ateşler. Bir işgalci askeri öldürür, ikisini de ağır şekilde yaralar. Bu kurşun, aynı zamanda, Türk İstiklal Mücadelesinin de ilk kıvılcımı olur. 22 Ocak 1920 Perşembe günü başlayan ve 22 gün süren kurtuluş savaşı 12 Şubat 1920’de Fransızlar'dan ve Ermeniler'den tamamen temizlenerek sona erer. Bu nedenle, her yıl 12 Şubat Kahramanmaraş’ın Kurtuluş Bayramı olarak kutlanmaya başlar.

10 Şubat 2012 tarihindeki bir Cuma Namazı Hutbesinde Kahramanmaraş’ın destanlaşan kurtuluşu şu ifadelerle anlatılır. “12 Şubat, Kahramanmaraş’ın kahraman evlatlarının, vatan ve mukaddesat için her şeyini feda etmekten çekinmeden, bağımsızlık aşkı ve yurt sevgisiyle gösterdiği kahramanlık destanının tarihidir.

Bu destan; “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.” Düsturuna yürekten inanan bir milletin eseridir.

Kahramanmaraş; kurtuluş savaşının başladığı, Türk milletinin dirilerek ayağa kalktığı, işgal ordularına karşı baş kaldırıldığı öncü bir şehirdir.

Bu bağlamda geçtiğimiz Kurtuluş Bayramı vesilesi ile Rahmetle o günleri yad ediyoruz.

Gurula sıra bizde diyen ‘SıraDışı ekibini tebrik ediyoruz.

Kalın Sağlıcakla…