Kısa sürede ciddi bir hayran kitlesi yakalayan dizi sonrası skandallar bitmedi. Önce Belçika'da bir okulda öğrenciler oyunları oynayarak kaybeden arkadaşlarını öldüresiye dövdü. Şimdi ise İskoçya'da bir mekanda şeker oyununu kazananlara bedava yemek verileceği duyuruldu. 

Para karşılığında çocukken oynaan oyunları oynayan bir grup insan hayatta kalmak için büyük bir savaş veriyor. 

Sürekli ölümle burun buruna olan oyuncular parayı gördükçe vazgeçmeden tüm oyunları oynuyor. 

Büyük borçları olan bu insanlara sunulan bu seçeneği vazgeçilmez kılan para sadece bir kişiye kalacak. 

Çeşitli oyunların oynandığı büyük platformlara çıkan oyuncular kaybedince öldürülüyor. Ülkenin en uzak adasında yer altında yapılan bu oyunlar aslında hemen hemen herkesin bildiği çocuk oyunlarıdır. 

İlginç konulu dizi yayınlandığı günden itibaren büyük ses getirdi. Dünya genelinde dizide yer alan her şey trend oldu. Yaş sınırı olmasıan rağmen çocuklarında izlemesiyle işler çığırından çıktı. En dikkat çeken oyun ise şeker oyunu oldu. Baldan yapılan şeker hamurlarının içindeki şekiller kırılmadan çıkarılması gerekiyor.

Zorlu oyunlardan biri olan şeker oyunu bu sayede yeniden hatırlandı. Independent'te yer alan bir habere göre; İskoçya'da bir mekan bu oyunu kullanarak müşteri çekmeye çalıştı. Şeker oyununu kazananlara bedava yemek vereceğini duyuran mekanda izdiham yaşandı. İnsanlar oyunu oynamak için birbiriyle yarıştı. Bu da kaosa yol açtı. 

Uzmanlar ardı sıra açıklama yaptı. Dizinin gerçek hayata uyarlanması insan psikolojini olumsuz etkileyeceğini belirtti. Dizinin özellikle ergen ve çocuklarda bilinçaltı zorbalığıan yol açacağının altı çizildi. 

Editör: Haber Merkezi