Türkiye'nin önemi bir kez daha bu fotoğrafla ortaya çıktı. Yolcu uçakları Türkiye rotasını kullandı.

Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesi: Uluslararası uçuş trafiği durdu

GİRİŞ 24.02.2022 12:13GÜNCELLEME 24.02.2022 12:36

Rusya, sabah saatlerinde Ukrayna’ya askeri müdahaleye başladı, şehirlerden peş peşe patlama sesleri duyuldu. Ukrayna şehirlerine füze saldırıları düzenlenirken, bölgede hiçbir sivil uçuş görünmüyor. Ukrayna Devlet Hava Trafiği Servisinden yapılan açıklamada, yüksek risk nedeniyle Kiev saatiyle 02.45'ten itibaren sivil uçaklara hava sahasının kapatıldığı duyurdu.

YÖN DEĞİŞTİREN UÇAKLAR

Uçuş trafiğinin durduğu hava sahası, Flightradar24.com haritasında açık şekilde göründü.

Uçuş izleme sitesi FlightRadar24'ten alınan ekran görüntüsü, Ukrayna çevresinde yön değiştiren uçakları gösteriyor.

UÇUŞLARIN DURDURULMASI ÇAĞRISI

Hava sahası izleme grubu Safe Airspace, Rus saldırısı başlamadan birkaç saat önce Ukrayna hava sahası için uçuşların durdurulması çağrısında bulunmuştu.

Safe Airspace, buna gerekçe olarak bölgede sivil uçakların yanlışlıkla vurulabilmesini ya da düzenlenecek bir siber saldırının hava trafiği kontrolünü hedefleyebilmesini göstermişti.

RİSK SEVİYESİ KIRMIZI

Grup ayrıca, risk seviyesini kırmızıya yani 'uçmayın' olarak da güncellemişti.

Söz konusu gerilim ve belirsizliğin yüksek olduğunu vurgulayan kuruluş, “Bu durum sivil havacılık için önemli risklere yol açıyor.” ifadesini kullanmıştı.

Ayrıca Wizz Hava Yolu şirketi, Ukrayna'daki tüm operasyonlarını askıya aldı.

Kiev Havalimanı’nda insanlar mahsur kaldıKiev Havalimanı’nda insanlar mahsur kaldı

RUSYA DA UÇUŞLARI DURDURDU

Rusya’nın Ukrayna topraklarına saldırmasının ardından her 2 ülkede de gerilim artmaya devam ederken, Rusya Federal Havacılık Ajansı duyuru yayınladı.

Donbas Bölgesi’ne yakın noktalarda bulunan havaalanlarında yurt içi ve yurt dışı tüm uçuşların iptal edildiği belirtilerek, “2 Şubat 2022'den, 2 Mart 2022 tarihine kadar Rusya'nın güneyindeki Rostov, Krasnodar, Anapa, Gelencik, Elista, Stavropol, Belgorod, Bryansk, Orel, Kursk, Voronej, Simferopol kentlerine tüm uçuşlar geçici olarak durdurulmuştur. Uçuş kısıtlamaları kaldırıncaya kadar havaalanlarına gidilmemesi şiddetle tavsiye edilir.” denildi.

POLONYA UÇAKLARINI GÜVENLİ BÖLGELERE YÖNLENDİRDİ

Polonya, tüm Ukrayna uçuşlarını iptal etti. Ukrayna'ya giden sivil uçaklar güvenli bölgelere yönlendirildi.

THY SEFERLERİNİ İPTAL ETTİ

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Ukrayna hava sahasının kapatılması sebebi ile bugünkü tüm Ukrayna seferlerimiz iptal edilmiştir.” açıklamasında bulundu.

PEGASUS SEFERLERİ İPTAL ETTİĞİNİ DUYURDU

"24.02.2022 Tarihli Ukrayna Seferlerimiz İptal Edilmiştir. Ukrayna hava sahası kapatılmıştır ve bugünkü Ukrayna seferlerimiz iptal edilmiştir. Değişiklik ya da iade işlemlerinizi; https://www.flypgs.com/bilet-islemleri ve Mobil Uygulamamız aracılığıyla ya da 0850 250 67 02 numaralı çağrı merkezimiz üzerinden ücretsiz olarak yapabilirsiniz
Ukrayna varışlı seferlerimizde seyahatlerinde değişiklik yapmak yapmak isteyen yolcularımızın 13 Şubat 2022 tarihinden önce satın alınan biletler için ücretsiz açığa alma, değişiklik veya kesintisiz iade hakkı bulunmaktadır. 28 Şubat 2022 tarihine kadar olan biletler için geçerlidir. "

Editör: Haber Merkezi