Model olan Galina Fedorova'nın iki yıl önce İstanbul'u ziyaret ettiği ortaya çıktı.

Rus model Fedorova'nın NATO üssü yakınında şüpheli ölümü! İstanbul detayı

Rus model Galina Fedorova, meslektaşı Eva Tranovsi ve Letonyalı fotoğrafçı Yev Taranovs, İtalya'nın Sardunya adasında şişme bir bot kiralayarak denize açıldı. Fotoğrafçının iddiasına göre, denizde çekim yapacaklardı. Ancak 32 yaşındaki Galina Fedorova dengesini kaybederek bottan denize düştü ve kayalıklara çarparak hayatını kaybetti.

Modelin cansız bedeni İtalyan liman idaresine ait bir devriye botu tarafından bulundu. İtalyan sahil güvenlik görevlileri botta yaptıkları araştırmada, bir drone ve çok sayıda içki şişesi buldu.

CASUSLUK ŞÜPHESİ

Olayın NATO'nun Avrupa'daki en önemli üssünün çok yakınında gerçekleşmesi casusluk şüphesinin doğmasına neden oldu. Fotoğrafçıyla ölen modelin meslektaşının çelişkili ifadeler vermesi üzerine savcılık soruşturma başlattı.

Galina Fedorova'nın kesin ölüm nedeni otopsiyle anlaşılacak. Fotoğrafçının çekim için kullandığını iddia ettiği drone’a da savcılık el koydu. Grubun casusluk yaptığı, NATO karargahını drone ile çekmek istedikleri öne sürüldü. Fotoğrafçı sorgulanırken, savcı yardımcısı Enrico Lussu drone ile çekilen görüntülerin inceleneceğini söyledi.

AİLE ÖLÜMÜN AYDINLATILMASINI İSTEDİ

Basın olayın casusluk boyutunun araştırıldığını yazdı. Rusya’da doğup büyüyen, Fransa’nın başkenti Paris’te yaşayan Galina’nın ailesi kızlarının ölümünün aydınlatılmasını istedi.

İSTANBUL'A DA GELMİŞ

Instagram'da 100 binden fazla takipçisi olan Rus modelin, paylaştığı fotoğraflardan Avrupa'nın birçok ülkesini ziyaret ettiği anlaşılıyor. Galina Fedorova'nın iki yıl önce İstanbul'a da geldiği, şehrin turistik noktalarından fotoğraflar paylaştığı görüldü.

Editör: Haber Merkezi