"Putin'in medyadaki adamı" olarak bilinen Dmitry Kiselyov, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Ukrayna'da savaş isteyen liderler"den olduğu saçmalığını dile getirdi.

 

Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilim devam ediyor. Moskova "tatbikatlar bitti, güçlerimizi çektik" dese de bağımsız kuruluşların yayınladığı uydu görüntülerinde, Ukrayna sınırındaki birliklerin yerlerinde durduğu görülüyor.

Sahada gergin bekleyiş sürerken, Batılı liderler diplomasiyi kullanarak Putin'in başlatacağı olası bir savaşı engellemeye çalışıyor.

RUS DEVLET TELEVİZYONUNDAN SKANDAL YAYIN

Sahada ve diplomasi masasında yaşanan "savaş", enformasyon dalında da hız kesmiyor.

Rus devlet televizyonu Rossiya 1'de programlar yapan ve "Putin'in medyadaki adamı" olarak bilinen Dmitry Kiselyov, son yayınında büyük bir skandala imza attı.

Dmitry Kiselyov, savaş isteyen liderlerin listesini yaptı. Programda bu isimleri görselleriyle yayınlayan Kiselyov, bu listeye Joe Biden, Boris Johnson, Prens Charles, Prens Andrew, Macron ve Zelensky'i koydu.

Listede Cumhurbaşkanı Erdoğan da yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, her iki ülkenin liderleriyle de görüşerek gerginliği düşürme çabası gösterdi. Zelenskiy ve Putin'le telefonda görüşen Erdoğan, arabuluculuk ve iki lideri Türkiye'de ağırlama teklifinde bulundu.

Hatta Batı basını bile Erdoğan'ın bu çabalarını destekleyen onlarca yayın yaptı.

Erdoğan'ın sağduyulu girişimleri ortadayken, savaş çığırkanlığı yapan diğer liderlerin arasına sokulması tepki çekti.

Editör: Haber Merkezi