İki lider arasındaki görüşmede henüz anlaşma sağlanamadığını belirten Beyaz Saray, Ancak Trump ile Kim'in beraberlerindeki heyetler gelecekte görüşmeler yapmayı dört gözle bekliyorlar ifadesini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim  Jong-un arasında Vietnam'ın başkenti Hanoi'de düzenlenen ikinci zirvede anlaşma  sağlanamadığı bildirildi.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, "Şimdilik bir anlaşma sağlanamadı ancak ülkelerin temsilcileri gelecekte buluşmak için sabırsızlanıyor. Ancak Trump ile Kim'in beraberlerindeki heyetler gelecekte görüşmeler yapmayı dört gözle bekliyorlar" ifadesini de kullandı.

Sanders, iki lider arasındaki görüşme için "çok iyi ve yapıcı" dedi.

Ancak diğer taraftan iki lider de görüşmeleri yürüttükleri otelden, planlanandan çok daha erken ayrıldı. Üzerinde mutabakata varılması beklenen anlaşmanın ortak imza töreni de iptal edildi.

Kim Jong Un, henüz saatler önce gazetecilere yaptığı açıklamada, Kore Yarımadası'nın nükleer silahlardan arındırılması konusunda aşama kaydetmek istemese, Trump'la görüşmek için Vietnam'a gelmeyeceğini belirtmişti.

Editör: Haber Merkezi