Zira bu sefer de kişinin önünde aşması gereken ev, eşya, mobilya, düğün gibi 'maddi' eşikler beliriyor. Bu sorun sadece ülkemizde değil dünyanın geneline yayılmış bir sorun.

Bu ülkeler erkek sıkıntısı çekiyor! Kadınlar evlenmek için para ödüyor

Ülkeler evliliği kolay hale getirmek, en azından maddi yükü hafifleterek kararı sadece 'kalbin sesine' bırakmak için vatandaşlarını teşvik ediyor. Peki bu ülkeler hangileri ve vatandaşlarını evlilik için nasıl teşvik ediyorlar?

ERMENİSTAN

Geçmişte yaşanan savaşlardan dolayı erkek nüfusun az kadın nüfusun fazla olduğu Ermenistan'da devlet bekar kadınların boş kalmaması için çeşitli çalışmalar yürütüyor. Bir erkeğin birden fazla kadınla evlenmesi doğal olan Ermenistan'da aynı zamanda bir çok iş yükü de kadınların yönetiminde. Erkek nüfusu azalmaya devam ederse Ermenistan'da bir çok sorunun ortaya çıkması da gayet olası görünüyor.

1

AVUSTRALYA

Büyük kentlerinde beş kadına bir erkeğin düştüğü Avustralya'da kadınlar yabancı erkeklerin ülkelerine gelmelerini istiyorlar. Kimi zaman taşraya gidip evlenen kadınlar çoğu zaman da kendilerine göre evlenecek erkek bulmakta zorluk çekiyor. Dünyanın en az erkek nüfuslu ülkesi diyebileceğimiz Avustralya'da tanışmak için yurt dışından gelen erkeklere de tatiller hediye ediliyor.

2

İTALYA

Bu ülkede doğum oranlarının azlığı kadar evlilik oranları da oldukça az. Devlet yönetiminin çeşitli çalışmalarına rağmen erkekler bu ülkede kalıcı evliliğe karşı. Genel olarak normal karşılanan bu durumun bazı bölgelerde tepkilere neden oluyor. Evlenebilecek erkeklere ise çeşitli para destekleri sunuluyor.

3

RUSYA

Kadın nüfusunun en fazla olduğu ülkelerin başında gelen Rusya'da erkeklerin sürekli olarak içki içmesi cinselliği olumsuz etkiliyor. Boşanma oranlarının gittikçe arttığı Rusya'da devlet bu konuda çeşitli destekler veriyor.

4

MOĞOLİSTAN

Kadın nüfusunun fazla olduğu Moğalistan'da zayıf kadınlar halk tarafından beğenilmiyor ve evlenmekte zorluk çekiyor. Devlet bu yüzden evlenmekte zorluk çeken zayıf kadınlarla evlenecek olan erkeklere destek veriyor hatta kimi bölgelerde erkeklere başlık parası veriliyor.

6

SİNGAPUR

Dünyanın en zengin ülkeleri arasında yer alan Singapur'da evlilik destekleri de oldukça fazla. Bekar kadınların artan oranından endişe eden devlet bu yüzden çeşitli teşvikler veriyor. Aynı zamanda ileride oluşacak nüfus yetersizliğinden kurtulmak için evli çiftlere üç çocuk yapması için çeşitli destekler sunuyor ve kadınlara doğum paraları veriliyor.

7

İZLANDA

Güzellikleriyle ünlü olan İzlanda kadınlarının da sıkıntısı evlenecek eş adayı bulamamak. İzlanda hükümeti ise bu sorunu ülkede yaşayan göçmenlerde buldu. Hükümet, İzlandalı kadınlarla evlenmeleri durumunda göçmen erkeklere 5 bin dolar vereceğini duyurdu. Bu haberin yayılması üzerine ise ülkeye çok sayıda göçmen erkek başvurdu. Ancak hükümet yoğun talebin ardından bu haberi yalanladı . Ayrıca ülkede doğan çocukların bir çoğunun ebeveynleri de hiç evlenmemiş.

8

JAPONYA

Japonya'daki genel eğilim erkeklerin evliliği saçma bulması. Japon erkeklerinin bu düşüncesinden dolayı kadınlar bekar kalmakta ve eş bulmak için online siteleri ve telefon uygulamalarını kullanıyor. Evlilik oranının düşüklüğü doğum oranlarının da düşüklüğünü beraberinde getiriyor. Japonya Hükümeti bu yüzden evli çiftler için çeşitli vergi teşviklerinde bulunuyor.

9

BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ

Bu ülkenin evlilik oranının düşük olduğuna oldukça şaşırabilirsiniz . Fakat şeriatın var olan kurallarından dolayı pek çok kadın talibini beklemekte ve bu durum evlilik oranlarının düşmesine sebep oluyor. Devlet evlenmeyen ve yaşları ilerleyen kadın sayısının artması nedeniyle erkeklere 40.000 Tl'lik bir destek veriyor. Birden fazla kadınla evlenebilen erkekler var olan bu destekle masrafsız şekilde düğün yapabiliyor.

10

Editör: Haber Merkezi